Як вам таке поєднання: молода картопля, мак та шкварки? Не кожного дня зустрічаємо їх на кухні, а ще – в одній страві. У нас є рецепт незвичайної, стародавньої страви родом з Вінниччини, яким залюбки поділився український шеф-кухар та ресторатор Володимир Ярославський.
Читайте також Курятина vs свинина: як зробити здоровий вибір для харчування
Шеф-кухар зізнався, що навіть для нього це дуже неочікуване поєднання інгредієнтів. Проте це дуже смачно. Обов’язково спробуйте приготувати молоду картоплю з маком за давнім рецептом з Вінниччини, адже потрібно популяризувати справжній смак України.
Рецепт страви з молодої картоплі, маку та шкварок
- Час: 40 хвилин
- Порції: 4
Приготування:
- Молоду картоплю заливаємо холодною водою на 20 – 30 хвилин, потім очищаємо жорсткою стороною губки, знявши тільки тоненьку шкірочку.
- У каструлю перекладаємо картоплю, заливаємо доверху холодною водою. Солимо та доводимо до кипіння. Відварюємо все 20 – 25 хвилин на повільному вогні.
- Мак обсмажуємо на сухій добре розігрітій сковорідці декілька хвилин, висипаємо в миску.
- Сало дрібно нарізаємо, висмажуємо в шкварки. Потім зменшуємо вогонь і додаємо до сала дрібно посічений часник. Обсмажуємо його на дуже маленькому вогні секунд 10 – 15 (часник не повинен змінити колір).
- Дістаємо картоплю і додаємо її до шкварок. Добре просмажуємо декілька хвилин та додаємо мак.
- Подаємо страву одразу з усією юшкою. За бажанням можна ще картоплю після відварювання просто обсмажити у шкварках, а часник додавати потім. Проте це смачніше вже для немолодої картоплі.
- Обов’язково зробіть салат та додайте улюблену зелень до картоплі, найкраще кріп.
Смачного!