Не молоко та не вода: у чому найкраще замочити оселедець для ніжного смаку

3 січня 2024, 10:10
Читать новость на русском

Джерело:

Pysznosci

Для того, щоб оселедець мав неперевершений смак, слід його замочити у розсолі. Якщо магазинні варіанти вам не підходять, маринад своїми руками.

Замочені на ніч оселедці вийдуть пікантними, але не дуже солоними. Є кілька хитрощів, які допоможуть перетворити цю банальну рибу на довершену страву.

До теми 15 хвилин – і готово: геніальна намазка з оселедця та плавленого сиру

Для чого замочувати оселедець

Відповідь дуже проста: щоб вони не були солоними і жорсткими. Маринад не лише додає смаку, але і робить оселедець більш насиченим та ароматним. Також маринування допомагає зменшити або приглушити характерний запах оселедця, який може бути дуже інтенсивним. 

У чому маринувати рибу

Часто оселедець замочують у воді з додаванням спеції, проте можна обрати інші опції. Ось декілька з них:

Газована вода з лимонним соком – завдяки кислому смаку оселедці будуть мати більш ніжний смак.
Злегка підсолена вода – такий спосіб додасть рибі характерний, гостро-солонуватий смак.
Яблучний оцет + цукор + спеції – відмінне рішення перед приготуванням гострого оселедця, але не перестарайтеся з оцтом.
Холодне молоко – воно додасть оселедцям тонкий, злегка маслянистий смак і зробить їх не такими солоними.
Пиво – літр напою закип'ятіть з сіллю і спеціями, залийте цією сумішшю оселедці і залиште на 24 години.

Вино – прокип'ятіть вино з оцтом і спеціями впродовж п'яти хвилин та залийте ним рибу.

Замочування оселедця у маринаді – це чудовий спосіб підвищити якість і смак риби.

Ще один смачний варіант: як швидко замаринувати оселедець.