Консервоване овочеве асорті – відмінний варіант заготівлі на зиму. В одній банці у вас і морква, і огірки, і кабачки та ще й солодкий перець.

Читайте також Квашені огірки на зиму: перевірений бабусин рецепт від Лілії Цвіт

Таке поєднання овочів в одній банці дає чудовий смак. До речі, вони залишаються хрумкими ще довго після консервування. Маринад готується одразу в кожній банці, що значно полегшує весь процес.

Рецепт овочевого асорті на зиму

  • Час: 24 години
  • Порції: 1

Приготування:

  • Помийте овочі, зріжте з огірків кінчики. Почистіть моркву від шкірки, а перець від насіння. Наріжте всі овочі довгими смужками.
  • Коли ви всі овочі підготували, переходьте до наповнювання банок. На дно покладіть капелюшки кропу, лавровий лист, нарізаний шматочками часник.
  • Викладати овочі в банку потрібно шарами: спочатку моркву, огірки, солодкий перець, кабачки. Зверху знову покладіть трохи часнику та перець горошком.
  • Додайте цукор, сіль, влийте оцет та окріп. Накрийте кришкою.
  • Підготуйте каструлю з товстим дном. Вкрийте дно марлею та поставте банку із закруткою. Влийте гарячої води та доведіть до кипіння. Стерилізуйте банку 5 хвилин після початку кипіння. Закрийте кришку ключем для консервації. Якщо на дні банки є цукор або сіль, що не розчинилися – легенько покрутіть її або збовтайте.
  • Переверніть банки верх дном та накрийте теплою ковдрою. Залишіть їх охолоджуватися в такому положенні на 24 години.
  • Овочеве асорті готове. Зберігайте його в темному прохолодному місці.

Смачного!

Відеорецепт приготування консервованого овочевого асорті: