Домашні пончики – це завжди смачно, ситно та солодко. Готувати їх надзвичайно просто, а щоб вони вдалися на всі 100 % у нас є перевірений рецепт.

Читайте також Українські деруни з курятиною: ділимося традиційним рецептом

Український шеф-кухар та суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський поділився з читачами рецептом швидких пончиків, які й сам готує вдома для рідних та гостей.

Рецепт швидких пончиків

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4

Приготування:

  • Змішуємо кефір, цукор, жовток, сіль, олію та лимонний сік. Перемішуємо все вінчиком.
  • Додаємо борошно змішане з содою чи розпушувачем і замішуємо тісто. Воно виходить дуже ніжним і дуже липким, але не лякайтесь – це запорука ніжності виробів.
  • Змащуємо руки та стіл рослинною олією і домішуємо тісто. Накриваємо його рушником чи плівкою і залишаємо постояти 10 – 15 хвилин, щоб клейковина набухла, тоді тісто стане трошки щільнішим.
  • Розкачуємо тісто товщиною приблизно 4 міліметри, даємо так постояти декілька хвилин і нарізаємо формочкою бублики. Отвір в середині допомагає гарно просмажитись.
  • Розігріваємо олію у сотейнику та обсмажуємо пончики з двох сторін по 1 – 1,5 хвилини.
  • Посипаємо пончики цукровою пудрою і подаємо до столу.

Смачного!