15 квітня,
06:25
Класичний рецепт на Великдень: як приготувати опару на паску
Основні тези
- Приготування опари зробить паску ще смачнішою.
- Вона зробить тісто більш пухким.
- Її приготування не потребує велкиких зусиль.
Джерело:
ФактиОпара – попереднє замішування тіста для паски. Це корисний трюк, завдяки якому краще активізуються дріжджі.
Опара допоможе підвищити якість вашої паски. Всі інгредієнти змішуються та залишаються в теплому місці на деякий час для бродіння. Цей процес допомагає розвинути глибший смак, забезпечує кращу текстуру та пухкість паски.
Цікаво Користь у кожному шматочку: 5 ідей казкових сніданків із морепродуктами
Опара на паску
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 4
– 450 мілілітрів води;
– 1 кілограм пшеничного борошна;
– 10 грамів сухих дріжджів;
– 2 столові ложки цукру.
Приготування:
- У великій мисці змішайте теплу воду (температура приблизно 28-30°C) з дріжджами, борошном і цукром.
- Добре перемішайте інгредієнти до однорідності. Консистенція опари має бути схожа на тісто для млинців. Якщо маса виходить занадто рідкою, додайте трохи борошна.
- Після змішування залиште опару в теплому місці на 4,5 години для бродіння.
- Коли опара буде готова, можна приступати до наступного етапу приготування тіста.