Спаржа корисна і смачна навіть сирою, особливо, це стосується фіолетового сорту. Вона надзвичайно багата вітамінами та мінералами, тому найкраще зробити з сирої спаржі салат.

Читайте також Складні страви вдома – це "Легко!": як швидко приготувати котлети по-київськи чи кордон блю

Перед приготуванням спаржі трішки обріжте кінчики, як і тонку шкірочку, яка заважає насолоджуватись приємним солодким смаком, що нагадує молодий зелений горошок.

Рецепт салату зі спаржі

Приготування:

  • Бланшуємо горошок у підсоленій киплячій воді та охолоджуємо. Видаляємо ниточку з пелюстки та перекладаємо в салатницю.
  • Нарізаємо помідори, перець, цибулю, спаржу та змішуємо все. За бажанням додавайте пармезан або змінюйте інгредієнти на запечений батат, молоду моркву, топінамбур або навіть молодий буряк, додавайте більше листя салатів.

Приготування:

  • Усе окрім олії змішуємо вінчиком і тоненькою цівкою додаємо усю олію інтенсивно помішуючи соус. Така заправка може стояти у холодильнику декілька тижнів.
  • Якщо не знайшли малиновий оцет можна взяти винний, а в рецепт додавайте пюре свіжомороженої малини!

Смачного!