Весняний салат зі спаржі з рецептом ексклюзивного соусу
25 травня 2023,
14:52
Читать новость на русском
Джерело:
Володимир ЯрославськийСпаржа – сезонний продукт, який можна скуштувати свіжою тільки протягом місяця-двох (травень-червень). Щоб не прогаяти таку можливість приготуйте смачний салат за нашим рецептом.
Спаржа корисна і смачна навіть сирою, особливо, це стосується фіолетового сорту. Вона надзвичайно багата вітамінами та мінералами, тому найкраще зробити з сирої спаржі салат.
Читайте також Складні страви вдома – це "Легко!": як швидко приготувати котлети по-київськи чи кордон блю
Перед приготуванням спаржі трішки обріжте кінчики, як і тонку шкірочку, яка заважає насолоджуватись приємним солодким смаком, що нагадує молодий зелений горошок.
Рецепт салату зі спаржі
Інгредієнти:– спаржа;
– пелюстки зеленого горошку;
– помідори;
– червона цибуля;
– солодкий перець;
– смажений фундук;
– зелень петрушки чи кінзи.
Приготування:
- Бланшуємо горошок у підсоленій киплячій воді та охолоджуємо. Видаляємо ниточку з пелюстки та перекладаємо в салатницю.
- Нарізаємо помідори, перець, цибулю, спаржу та змішуємо все. За бажанням додавайте пармезан або змінюйте інгредієнти на запечений батат, молоду моркву, топінамбур або навіть молодий буряк, додавайте більше листя салатів.
– 15 грамів малинового оцту;
– 30 грамів зернової гірчиці
– 25 грамів меду
– 100 грамів олії
– 15 грамів олії смаженого кунжуту
– 2 грамів солі.
Приготування:
- Усе окрім олії змішуємо вінчиком і тоненькою цівкою додаємо усю олію інтенсивно помішуючи соус. Така заправка може стояти у холодильнику декілька тижнів.
- Якщо не знайшли малиновий оцет можна взяти винний, а в рецепт додавайте пюре свіжомороженої малини!
Смачного!
Ще кілька цікавих та корисних порад від шеф-кухаря про спаржу ви знайдете тут.