М'ясна шакшука за лічені хвилини – оригінальний сніданок на щодень
20 квітня 2023,
15:40
Читать новость на русском
Джерело:
Микола ЛюлькоЯкщо ви хоч раз скуштували ізраїльську шакшуку, вам закортить з'їсти її ще раз, і ще раз. Аби трішки урізноманітнити смак страви, спробуйте приготувати її з чорізо.
Шакшука з чорізо – це не тільки смачний сніданок, а й чудовий обід чи перекус. Її не потрібно довго готувати, а пікантна ковбаска додає страві особливого смаку.
Читайте також Смачно і швидко: рецепт традиційного українського борщу на курячих гомілках
Український шеф-кухар Микола Люлько поділився з читачами рецептом традиційної страви ізраїльської кухні, аби і ви могли насолоджуватися нею вдома чи не щодня.
Рецепт шакшуки з чорізо
- Час: 20 хвилин
- Порції: 2
– 40 грамів цибулі;
– 80 грамів солодкого перцю;
– 5 грамів часнику;
– сіль;
– чорний мелений перець;
– мелений коріандр;
– копчена паприка;
– 2 грами цукру;
– 100 грамів томатів пілаті;
– 40 грамів води;
– 10 грамів олії;
– перець чилі (за бажанням).
Додатково:
– курячі яйця;
– ковбаса чорізо;
– смажений нут;
– кінза свіжа.
Приготування:
- Цибулю та перець нарізаємо кубиком, обсмажуємо на дуже розігрітій сковороді, до золотавої скоринки 3 – 4 хвилини. Додаємо томати, воду та всі спеції. Тушимо 2 хвилини.
- Обсмажуємо чорізо, додаємо соус, вбиваємо яйця, підсолюємо.
- На середньому вогні тушкуємо поки яєчний білок не приготується. Дуже важливо, щоб соус був рідкуватий (регулюємо водою), аби було чому випаровуватись поки яйця не приготуються.
- Подаємо зі свіжою кінзою або петрушкою та зі смаженим нутом чи арахісом.
Смачного!