М'ясна шакшука за лічені хвилини – оригінальний сніданок на щодень

20 квітня 2023, 15:40
Читать новость на русском

Джерело:

Микола Люлько

Якщо ви хоч раз скуштували ізраїльську шакшуку, вам закортить з'їсти її ще раз, і ще раз. Аби трішки урізноманітнити смак страви, спробуйте приготувати її з чорізо.

Шакшука з чорізо – це не тільки смачний сніданок, а й чудовий обід чи перекус. Її не потрібно довго готувати, а пікантна ковбаска додає страві особливого смаку.

Читайте також Смачно і швидко: рецепт традиційного українського борщу на курячих гомілках

Український шеф-кухар Микола Люлько поділився з читачами рецептом традиційної страви ізраїльської кухні, аби і ви могли насолоджуватися нею вдома чи не щодня.

Рецепт шакшуки з чорізо

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 2
Інгредієнти:
 – 40 грамів цибулі;
 – 80 грамів солодкого перцю;
 – 5 грамів часнику;
 – сіль;
 – чорний мелений перець;
 – мелений коріандр;
 – копчена паприка;
 – 2 грами цукру;
 – 100 грамів томатів пілаті;
 – 40 грамів води;
 – 10 грамів олії;
 – перець чилі (за бажанням).
Додатково:
 – курячі яйця;
 – ковбаса чорізо;
 – смажений нут;
 – кінза свіжа.

Приготування:

  • Цибулю та перець нарізаємо кубиком, обсмажуємо на дуже розігрітій сковороді, до золотавої скоринки 3 – 4 хвилини. Додаємо томати, воду та всі спеції. Тушимо 2 хвилини.

  • Обсмажуємо чорізо, додаємо соус, вбиваємо яйця, підсолюємо.
  • На середньому вогні тушкуємо поки яєчний білок не приготується. Дуже важливо, щоб соус був рідкуватий (регулюємо водою), аби було чому випаровуватись поки яйця не приготуються.
  • Подаємо зі свіжою кінзою або петрушкою та зі смаженим нутом чи арахісом.

Смачного!