Укр Рус
7 листопада, 17:45
3

Новий рецепт від Лілії Цвіт: як спекти ідеальний сирник

Основні тези
  • Лілія Цвіт поділилася рецептом львівського сирника з шоколадним коржем і сирним шаром.
  • Якщо тісто стало липким, його можна охолодити в холодильнику, щоб масло застигло і тісто стало щільнішим.

Листопад – саме той час, коли хочеться тепла й домашніх ароматів з кухні. Попереду свята, тож саме зараз варто згадати про класичні рецепти, без яких не обходиться жоден святковий стіл.

Львівський сирник – один із них. Ніжний, ароматний і завжди урочистий, він нагадує про затишок, какао й трішки різдвяного настрою, повідомляє 24 Канал з посиланням на YouTube-канал Лілії Цвіт. 

До теми Сезон вже почався: печемо легкий пиріг з мандаринами, від смаку якого запаморочиться в голові 

Як приготувати львівський сирник? 

  • Час: 1 година
  • Порцій: 8 

Інгредієнти: 
Шоколадний корж: 
– 1 яйце; 
– 60 грамів цукру; 
– 90 грамів масла; 
– 1 чайна ложка соди; 
– 1 чайна ложка оцту; 
– 10 грамів какао; 
– 200 грамів борошна. 
Сирний шар
– 500 грамів кисломолочного сиру; 
– 100 грамів сметани; 
– 2 яйця; 
– 60 грамів цукру; 
– 5 грамів ванільного цукру; 
– 40 грамів родзинок; 
– цедра одного лимона. 

Як приготувати сирник: відео 

Приготування: 

  1. У мисці змішайте яйця з цукром.
  2. До соди додайте оцет і влийте до яєць.
  3. Перемішайте разом із розтопленим вершковим маслом та какао.
  4. Всипте борошно й замісіть у міру туге тісто.
  5. У результаті має вийти еластичне тісто.
  6. Розділіть тісто на дві частини.
  7. Одну частину покладіть у морозильник, іншу – у холодильник.
  8. У миску викладіть сир та сметану й перебийте блендером.
  9. В окремій мисці змішайте яйця з цукром і ванільним цукром.
  10. Влийте яєчну масу до сиру та перемішайте блендером.
  11. Додайте цедру лимона до сирної маси й усе ретельно перемішайте.
  12. Тісто з холодильника рівномірно розподіліть на дно форми.
  13. Вилийте сирну масу.
  14. Натріть зверху тісто з морозильника й рівномірно розподіліть його по поверхні.
  15. Випікайте при температурі 160 градусів – 60 хвилин. 

Що робити, якщо тісто вийшло надто м’яким або липким? 

Якщо тісто стало надто липким або м’яким, не поспішайте додавати багато борошна, інформує Tasting Table. Найкраще рішення – повернути тісту правильну температуру. Коли воно надто тепле, жир у його складі розм’якшується, і воно втрачає форму. 

Просто покладіть тісто у холодильник і залиште його охолонути на кілька годин. Під час охолодження масло або інший жир застигне, і тісто стане значно щільнішим та простішим у роботі.

Чим ще потішити рідних