Суддя української версії кулінарного шоу "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська поділилася з читачами рецептом домашніх сирників, які готувала її мама.

Читайте також Ідеальне завершення робочого тижня: готуємо гомілки в соєво-медовій глазурі

Дівчина згадує, що її мама ніколи не вміла готувати маленькими порціями. І коли сирники залишалися в холодильнику, наступного дня чи пізніше їх тушкували з яблуками. Вони стають схожими на ліниві вареники тільки попередньо смажені.

Ці сирники з яблуком – смак мого щасливого дитинства,
– відзначила Оля.

Отож, спробуємо і ми приготувати домашні сирники за сімейним рецептом шеф-кухаря Олі Мартиновської.

Рецепт вчорашніх сирників з яблуками

  • Час: 15 хвилин
  • Порції: 2 – 4

Приготування:

  • Яблука з твердою м’якоттю нарізаємо кубиком або скибками, поливаємо лимонним соком.
  • На сковорідку чи каструлю з товстим дном висипаємо дві ложки цукру та доводимо до стану карамелі.
  • Швиденько кидаємо яблука, перемішуємо. Вони виділять сік і таким чином дегласують карамель.
  • Викладаємо вчорашні сирники, після того додаємо щедро вершкового масла, перемішуємо і накриваємо кришкою. Через 5 – 8 хвилин можна додати вершків, але це за бажанням.

Смачного! ️