Ароматний помідоровий суп з вершками, часником та свіжим базиліком – це особлива насолода, яку захочуть відчути усі, кому подобаються рідкі страви. Якщо у вас залишилося трішки помідорів, не зволікайте та подаруйте собі можливість скуштувати особливий суп, який вам неодмінно захочеться повторити.

Читайте також Як організувати ідеальний пікнік: рецепти з курятини на будь-який смак

Рецепт супу з томатів та базиліку

Час: до 30 хвилин

Порцій: 4

Суп, який вражає смаком / Фото FeedFeed

Приготування:

  • Ставимо каструлю на середній вогонь. Коли вона нагріється, додаємо помідори та готуємо 4 – 5 хвилин або до того моменту, коли вони почнуть розвалюватися.
  • Додаємо часник, базилік, томатне пюре і дві столові ложки оливкової олії. Тушкуємо кілька хвилин.
  • Вливаємо 400 мілілітрів бульйону та доводимо суміш до кипіння. Потім зменшуємо вогонь та готуємо ще 3 – 4 хвилини.
  • Залежно від помідорів можливо доведеться додати ще бульйону, аби отримати потрібну консистенцію.
  • Знімаємо каструлю з вогню та збиваємо все блендером до стану пюре.
  • Повертаємо каструлю на вогонь, солимо та перчимо. Вливаємо вершки та доводимо суп до кипіння. Готуємо кілька хвилин.
  • Змащуємо скибки грінок або чіабати оливковою олією та трішки обсмажуємо з двох боків.
  • Розливаємо суп по мисках, прикрашаємо базиліком та подаємо з чіабатою.

Смачного!