Є кілька важливих моментів, які варто врахувати, щоб посмажити ідеальне яйце з твердим білком і оксамитовим рідким жовтком. Такі яйця – чудовий варіант для швидкого та поживного сніданку.

Не пропустіть Скільки часу варити вареники: завдяки цьому трюку вони ніколи не злипнуться

Чи потрібно їх перевертати

Якщо ви хочете ідеально просмажене яйце з повністю затверділим білком, але рідким жовтком – не перевертайте його. Якщо ви це зробите, то жовток дуже швидко схопиться. Звичайно, яйце буде всеодно їстівним, але воно не матиме чудово рідкого жовтка.

Рецепт смажених яєць

  • Час: 10 хвилин
  • Порцій: 1

Смакота для ранку / Фото unsplash

Приготування:

  1. Розбийте яйце в невелику миску і перевірте, чи воно свіже. Розігрійте 1 – 2 столові ложки олії в маленькій сковороді на середньому вогні.
  2. Вилийте яйце на пательню, білок повинен відразу почати згортатися, зверху можна посолити.
  3. Через 1 – 2 хвилини накрийте сковороду кришкою, трохи зменшіть вогонь і смажте, стежачи, щоб краї білків підрум'янилися.
  4. Коли краї білка почнуть підрум’янюватися, зменшіть вогонь ще більше. Не перевертайте яйце!
  5. Як тільки білок повністю застигне, вийміть яйце зі сковороди, жовток буде готовий і рідкий.