23 січня,
19:26
Як посмажити яйця, щоб вони не пригоріли: ідеальний сніданок – швидко та просто
Джерело:
BeszamelСмажене яйце здається найпростішою у приготуванні стравою. Тим часом у багатьох з цим виникають проблеми, які не такі вже й очевидні, як може здатися.
Є кілька важливих моментів, які варто врахувати, щоб посмажити ідеальне яйце з твердим білком і оксамитовим рідким жовтком. Такі яйця – чудовий варіант для швидкого та поживного сніданку.
Не пропустіть Скільки часу варити вареники: завдяки цьому трюку вони ніколи не злипнуться
Чи потрібно їх перевертати
Якщо ви хочете ідеально просмажене яйце з повністю затверділим білком, але рідким жовтком – не перевертайте його. Якщо ви це зробите, то жовток дуже швидко схопиться. Звичайно, яйце буде всеодно їстівним, але воно не матиме чудово рідкого жовтка.
Рецепт смажених яєць
- Час: 10 хвилин
- Порцій: 1
Смакота для ранку / Фото unsplash
Інгредієнти:– 1 яйце;
– олія для смаження;
– сіль до смаку.
Приготування:
- Розбийте яйце в невелику миску і перевірте, чи воно свіже. Розігрійте 1 – 2 столові ложки олії в маленькій сковороді на середньому вогні.
- Вилийте яйце на пательню, білок повинен відразу почати згортатися, зверху можна посолити.
- Через 1 – 2 хвилини накрийте сковороду кришкою, трохи зменшіть вогонь і смажте, стежачи, щоб краї білків підрум'янилися.
- Коли краї білка почнуть підрум’янюватися, зменшіть вогонь ще більше. Не перевертайте яйце!
- Як тільки білок повністю застигне, вийміть яйце зі сковороди, жовток буде готовий і рідкий.