Буряк – смачний і цінний овоч, який можна використовувати по-різному. З них можна готувати супи, салати, десерти та багато інших страв. Цей простий прийом скоротить час приготування буряка вдвічі.

Цікаво Як приготувати рибу з хрусткою скоринкою: чому під час смаження "обсипається" паніровка

Скільки потрібно варити буряк

Молодий буряк готується швидко, але восени і взимку трохи довше. Це коли буряк зазвичай більший і старший, а значить, йому потрібно більше часу для варіння. Важливо варити буряк цілком, не очищаючи його. Завдяки цьому вони збережуть більше поживних цінностей.

З буряка виходить чудова закуска / Фото unsplash

Варіння буряків традиційним способом може зайняти кілька годин. Лише після цього часу буряк стає м’яким і готовим до використання в інших стравах. Цікаво, що є спосіб прискорити процес варіння буряка вдвічі.

Як швидко зварити буряк

Змінити термін приготування буряка здатен один простий інгредієнт – цукор. Також потрібно використати кілька скоринок хліба.

Приготування:

  1. Підготуйте буряк. Ретельно промийте їх під проточною водою. Найкраще підходить буряк середнього розміру.
  2. Викладіть буряк в каструлю, додайте скоринку хліба і цукор. Пропорції цукру – 1 столова ложка на 1 кілограм буряка.
  3. Налийте в каструлю окріп.
  4. Вода повинна повністю покривати буряк і досягати приблизно 2 сантиметр над його поверхнею.
  5. Варіть буряк на середньому вогні пів години. Якщо вода почне випаровуватися, долийте її.
  6. Через 30 хвилин злийте буряк і помістіть його в іншу каструлю з холодною водою та льодом.
  7. У другій каструлі буряк має постояти 15 хвилин.
  8. Злийте буряк і очистіть його.