Справжній український делікатес: як приготувати розкішну кров'янку
4 серпня 2024,
18:44
Читать новость на русском
Джерело:
ShubaКров'яна ковбаса – популярна не лише в Україні, а й у світі. Її можна приготувати різними способами, але ми пропонуємо найсмачніший.
За класичним рецептом фарш з обсмаженої свинини, крові та часнику, змішують з відвареною гречкою та спеціями. Цією масою начиняють підготовлені кишки та запікають в духовці.
Буде смачно Надзвичайно смачні, хоч і без м'яса: рецепт голубців з тертою картоплею
Як готувати кров'янку
- Час: 1 година 50 хвилин
- Порцій: 6
– 1 літр свинячої крові;
– 500 грамів гречки;
– 600 грамів свинячої щоки;
– 3 цибулини;
– 3 зубчики часнику;
– сіль, перець до смаку;
– 70 грамів свинячих кишок.
Приготування:
- Гречку переберіть, промийте і залийте 1 літром води. Посоліть, доведіть до кипіння і варіть на легкому вогні 20 хвилин.
- Тим часом свинячі кишки добре промийте та обдайте окропом.
- Свинину наріжте маленькими кубиками й обсмажте, помішуючи, до легкого зарум'янення. Приберіть шкварки з пательні, а на витопленому жирі обсмажте нарізану кубиками цибулю до золотистості.
- Шкварки, свіжу свинячу кров і очищений часник пропустіть через м'ясорубку. Змішайте всі інгредієнти, додайте сіль, перець і добре вимішайте.
- Наповніть кишки фаршем за допомогою спеціальної насадки для ковбаси. Зав'яжіть кінці нитками та проколіть ковбасу в декількох місцях голкою.
- Розкладіть ковбасу на деко, змащене смальцем. Запікайте при температурі 180 градусів 60 хвилин. Через 30 хвилин до кінця запікання переверніть ковбасу на другий бік.