Справжній український делікатес: як приготувати розкішну кров'янку

4 серпня 2024, 18:44
Читать новость на русском

Джерело:

Shuba

Кров'яна ковбаса – популярна не лише в Україні, а й у світі. Її можна приготувати різними способами, але ми пропонуємо найсмачніший.

За класичним рецептом фарш з обсмаженої свинини, крові та часнику, змішують з відвареною гречкою та спеціями. Цією масою начиняють підготовлені кишки та запікають в духовці.

Буде смачно Надзвичайно смачні, хоч і без м'яса: рецепт голубців з тертою картоплею

Як готувати кров'янку

  • Час: 1 година 50 хвилин
  • Порцій: 6
Інгредієнти:
– 1 літр свинячої крові;
– 500 грамів гречки;
– 600 грамів свинячої щоки;
– 3 цибулини;
– 3 зубчики часнику;
– сіль, перець до смаку;
– 70 грамів свинячих кишок.

Приготування:

  1. Гречку переберіть, промийте і залийте 1 літром води. Посоліть, доведіть до кипіння і варіть на легкому вогні 20 хвилин.
  2. Тим часом свинячі кишки добре промийте та обдайте окропом.
  3. Свинину наріжте маленькими кубиками й обсмажте, помішуючи, до легкого зарум'янення. Приберіть шкварки з пательні, а на витопленому жирі обсмажте нарізану кубиками цибулю до золотистості.
  4. Шкварки, свіжу свинячу кров і очищений часник пропустіть через м'ясорубку. Змішайте всі інгредієнти, додайте сіль, перець і добре вимішайте.
  5. Наповніть кишки фаршем за допомогою спеціальної насадки для ковбаси. Зав'яжіть кінці нитками та проколіть ковбасу в декількох місцях голкою.
  6. Розкладіть ковбасу на деко, змащене смальцем. Запікайте при температурі 180 градусів 60 хвилин. Через 30 хвилин до кінця запікання переверніть ковбасу на другий бік.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати домашню ковбасу зі свинини та курки.