Тетяна Литвинова поділилась з шанувальниками рецептом приготування стейків з яловичини та індички. Для їх приготування важливо правильно обрати, нарізати та обсмажити м'ясо. Стейки виходять надзвичайно соковитими, ніжними з хрусткою скоринкою, а овочі з ароматними спеціями на грилі чудово доповнюють страву.
Читайте також Галантин медовий з курки: смачний рецепт
Як приготувати стейк
- Для приготування м'яса заздалегідь дістаньте з холодильника і залиште при кімнатній температурі на 60 хвилин, наріжте м'ясо на стейки у 2-3 сантиметри, почистіть від плівок.
- Сформуйте стейк круглої форми, перев'яжіть м'ясо за допомогою кулінарної нитки або стрічки з фольги. Паперовою серветкою, промокніть м'ясо, змастіть олією.
- На розігріту пательню викладіть м'ясо, готуйте 3 хвилини з двох сторін. Зніміть фольгу. Важливо! Стейки обсмажують на сухій пательні.
- Готове м'ясо викладіть на фольгу, залиште на 3 хвилини.
Як приготувати овочі на грилі
- Помийте картоплю, кабачок, наріжте кільцями, змастіть маслом, додайте сіль, спеції.
- Викладіть на гриль.
- Томати чері помийте, змастіть олією, викладіть на пательню зі стейком.
- Овочі викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії.
- Викладіть стейки, овочі на дерев'яну дощечку на пергамент. Перед подачею додайте сіль. Смачного!
Як приготувати стейк – рецепт Тетяни Литвинової в відео: