Тетяна Литвинова поділилась з шанувальниками рецептом приготування стейків з яловичини та індички. Для їх приготування важливо правильно обрати, нарізати та обсмажити м'ясо. Стейки виходять надзвичайно соковитими, ніжними з хрусткою скоринкою, а овочі з ароматними спеціями на грилі чудово доповнюють страву.

Читайте також Галантин медовий з курки: смачний рецепт

Як приготувати стейк

  1. Для приготування м'яса заздалегідь дістаньте з холодильника і залиште при кімнатній температурі на 60 хвилин, наріжте м'ясо на стейки у 2-3 сантиметри, почистіть від плівок.
  2. Сформуйте стейк круглої форми, перев'яжіть м'ясо за допомогою кулінарної нитки або стрічки з фольги. Паперовою серветкою, промокніть м'ясо, змастіть олією.
  3. На розігріту пательню викладіть м'ясо, готуйте 3 хвилини з двох сторін. Зніміть фольгу. Важливо! Стейки обсмажують на сухій пательні.
  4. Готове м'ясо викладіть на фольгу, залиште на 3 хвилини.

Як приготувати овочі на грилі

  1. Помийте картоплю, кабачок, наріжте кільцями, змастіть маслом, додайте сіль, спеції.
  2. Викладіть на гриль.
  3. Томати чері помийте, змастіть олією, викладіть на пательню зі стейком.
  4. Овочі викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії.
  5. Викладіть стейки, овочі на дерев'яну дощечку на пергамент. Перед подачею додайте сіль. Смачного!

Як приготувати стейк – рецепт Тетяни Литвинової в відео: