Укр Рус
4 грудня, 12:20
3

Хрумкі, солодкі й такі знайомі: трубочки з кремом як у бабусі

Основні тези
  • Трубочки з кремом робляться з листкового тіста і подаються з повітряним кремом.
  • Інгредієнти для приготування включають листкове тісто, яйце, яєчні білки, цукор, воду і лимонний сік.

Трубочки з кремом – неймовірний десерт, який повертає дорослих назад у дитинство. Це дуже ніжний смаколик, що тане у роті та нагадує про щасливі моменти.

З цим рецептом тісто виходить хрустким, а крем – повітряним, інформує 24 Канал з посиланням на Тікток anny.cooking. Це універсальний варіант і для чаю, і для святкового вечора. 

Цікаво Красивий та смачний: як легко приготувати знаменитий торт "Мурашник" 

Як приготувати трубочки з кремом? 

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4 

Інгредієнти
– 500 грамів листкового тіста; 
– 1 яйце для змащування; 
– 3 яєчні білки (90 грамів); 
– 180 грамів цукру; 
– 50 мілілітрів води; 
– дрібка лимонної кислоти або 1 чайна ложка лимонного соку; 
– цукрова пудра для посипання. 

Як зробити трубочки з кремом: дивіться відео

Приготування

  1. Складіть фольгу в конуси.
  2. Розморозьте тісто, розкачайте його та наріжте на стрічки завширшки приблизно 2,5 сантиметри.
  3. Намотайте стрічки на підготовлені конуси з фольги.
  4. Викладіть конуси з тістом на деко, застелене пергаментом.
  5. Змастіть їх яйцем і випікайте при 190 градусах 25 – 30 хвилин – до появи золотистої скоринки.
  6. Для крему збийте білки до стійких піків.
  7. Паралельно приготуйте сироп – з’єднайте воду й цукор, доведіть до кипіння, додайте дрібку лимонної кислоти й не помішуйте під час кипіння.
  8. Якщо маєте термометр, варіть сироп до 118 – 120 градусів. Якщо ні – варіть приблизно 4 хвилини на вогні нижче середнього.
  9. Акуратно вливайте гарячий сироп тонкою цівкою в білки, не припиняючи збивання.
  10. Продовжуйте збивати ще 10 хвилин на середній та високій швидкості, доки крем не стане густим і щільним – білкові піки мають стояти.
  11. Наповніть кремом готові трубочки та подайте до столу. 

Що ще можна приготувати з листкового тіста? 

Вироби з листкового тіста – одні з найулюбленіших у всьому світі, зазначає liga. Роліні, слойки, самса, торти, тістечка і, звичайно, круасани – всю цю випічку можна приготувати з листкового тіста.

Його головна перевага полягає в тому, що ви можете придбати вже готовий продукт та починати готувати. Це дозволяє зекономити багато часу та сил. 

Чим ще можна поласувати?