Варення з рози (чайної троянди, або як її ще називають рожі) здавна готували ще наші прабабусі. Такий ароматний та солодкий десерт чудово підходить для випічки, або його просто можна їсти ложкою.

Читайте також Сезон відпочинку на природі: як приготувати шашлик із курятини на будь-який смак

Як зберігати варення з рожі

  • Зберігаємо варення з рожі в холодильнику.
  • Термін зберігання варення 12 місяців.
  • В жодному разі не варіть варення з рожі, адже тоді вона втратить колір та смак.

Якщо у вас немає змоги тримати джем у холодильнику, можна додати більше цукру – від 1,5 до 2 кг на 1 кг пелюсток. Тоді його можна зберігати в підвалі або просто в темному прохолодному місці.

Рецепт варення з пелюсток чайної рози

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 3 – 4

Приготування:

  • Ретельно відділяємо пелюстки від квітки, вони повинні бути абсолютно сухими, без зайвої вологи.
  • Перетираємо пелюстки з цукром в охолодженій ступці. Важливо, щоб вони не перегрілися.
  • Вкінці перетирання додаємо лимонний сік та перемішуємо.
  • Стерилізуємо банки для варення, не забуваємо і про кришки.
  • Розкладаємо заготовки по банках та щільно закрийте їх кришками.

Смачного!