Ви можете використовувати як цілу курку, так і стегенця чи гомілки. Головне потім гарно вибрати всі кістки.

Спробуйте також Готуємо смачні та соковиті курячі котлети: 3 рецепти, які вразять усю родину

Домашня варена ковбаса – покроковий рецепт

  • Час: 2 години + 4 години на стабілізацію
  • Порцій: 10

Приготування:

  1. Курку залийте холодною водою та поставте на плиту. Коли вода закипить, додайте обсмажені до золотавості моркву та цибулю.
  2. Також покладіть в бульйон лавровий лист, перець горошок і сіль. Варіть ще 1,5 години. Тоді ж почніть варити буряк.
  3. Через півтори години витягніть овочі та курку з каструлі, але бульйон залиште на вогні. Варіть його, поки він не зменшиться в об'ємі у 2 – 3 рази – має залишитися приблизно 400 мілілітрів.
  4. Цибулю та моркву викиньте, а з курки заберіть всі кістки. В гарячому бульйоні розчиніть желатин, додайте м'ясо курки, 3 столові ложки соку з буряка та всі спеції – паприку, коріандр, мускатний горіх і перець.
  5. Подрібніть блендером до однорідності. Перелийте суміш у пляшку з відрізаним горлом, накрийте плівкою і заховайте в холодильник на 4 години, аби ковбаса захолола і схопилася.