22 листопада,
12:35
Простий рецепт, що підірвав тікток: як приготувати домашню варену ковбасу з курки
Джерело:
cesmak.infoВарену ковбасу з легкістю можна приготувати самотужки. Вона чудово підійде для канапок чи салатів.
Ви можете використовувати як цілу курку, так і стегенця чи гомілки. Головне потім гарно вибрати всі кістки.
Спробуйте також Готуємо смачні та соковиті курячі котлети: 3 рецепти, які вразять усю родину
Домашня варена ковбаса – покроковий рецепт
- Час: 2 години + 4 години на стабілізацію
- Порцій: 10
– 800 грамів курки;
– 400 мілілітрів бульйону (які отримаєте з 1,5 літра води);
– 1 морква;
– 1 цибулина;
– 1 буряк;
– 2 – 3 лаврові листки;
– 1 столова ложка солі;
– 10 горошин чорного перцю;
– 0,5 чайної ложки коріандру;
– 0,5 чайної ложки меленого чорного перцю;
– 1 чайна ложка паприки;
– 0,5 чайної ложки мускатного горіха;
– 30 грамів желатину.
Приготування:
- Курку залийте холодною водою та поставте на плиту. Коли вода закипить, додайте обсмажені до золотавості моркву та цибулю.
- Також покладіть в бульйон лавровий лист, перець горошок і сіль. Варіть ще 1,5 години. Тоді ж почніть варити буряк.
- Через півтори години витягніть овочі та курку з каструлі, але бульйон залиште на вогні. Варіть його, поки він не зменшиться в об'ємі у 2 – 3 рази – має залишитися приблизно 400 мілілітрів.
- Цибулю та моркву викиньте, а з курки заберіть всі кістки. В гарячому бульйоні розчиніть желатин, додайте м'ясо курки, 3 столові ложки соку з буряка та всі спеції – паприку, коріандр, мускатний горіх і перець.
- Подрібніть блендером до однорідності. Перелийте суміш у пляшку з відрізаним горлом, накрийте плівкою і заховайте в холодильник на 4 години, аби ковбаса захолола і схопилася.