Кокосове молоко є одним з основних інгредієнтів азіатської кухні. Цей фрукт був відомий мільйони років тому. Багатий на вітаміни, мінерали та жири, що прискорюють обмін речовин, він став делікатесом для жителів Південної Америки, Азії, Індії та Нової Зеландії.

Не пропустіть Гарбуз та курка – ідеальне комбо: 3 страви, за які ви полюбите осінь

Кокос містить насичені жирні кислоти, які не накопичуються в організмі і є легкодоступним джерелом енергії. М'якуш багатий клітковиною, фолієвою кислотою, а також калієм, магнієм і фосфором.

Де можна використовувати

Кокосове молоко збагачує смак страв, пом’якшує пікантність і робить їжу кремовою. Його часто використовують для загущення супів, у кашах та десертах. А ще він неймовірно смакуватиме з кавою та іншими напоями!

Рецепт домашнього кокосового молока

Час: 1 доба
Порцій: 1 літр

Чудовий напій / Фото pexels

Інгредієнти:

  • 2 склянки холодної води;
  • 2 склянки теплої води;
  • 1 склянка кокоса.

Приготування:

  1. Очистіть кокос та отримайте смачну кокосову стружку.
  2. Залийте її 2 склянками холодної води. Відкладіть на всю ніч.
  3. На наступний день помістіть каструлю з кокосом на вогонь та підігрійте її. Будьте обережні, щоб не зварити м’якуш.
  4. Перемішайте до однорідності та процідіть через дрібне ситечко або застелений марлею друшляк.
  5. Ретельно відіжміть стружку.
  6. Додайте до стружки 2 склянки теплої води. Знову перемішайте і знову процідіть.
  7. Змішайте злиті рідини та перелийте їх у щільно закриту пляшку. Поставте в холодильник на пів години.

Смачного!

Цікавий факт


Досить поширене помилкове твердження, що кокос є горіхом. Така класифікація не вірна. Цей плід відноситься до кістянків – фрукти, які мають чітку диференціацію шарів. До них також можна віднести сливи, абрикоси та інші продукти, у яких є кістка всередині.