Вишняк – алкогольний напій з вишні та цукру, який готують природнім методом бродіння. На смак він п'янкий, солодкий та ароматний.

Читайте також Для літніх вечорів: салат з курячими стріпсами, грушею і сиром

Якщо у вас є достатньо свіжих вишень, ви з легкістю можете повторити його вдома. Такий напій стане окрасою будь-якого свята та застілля.

Рецепт домашнього вишняку без горілки

  • Час: 45 – 50 днів
  • Порції: 3 – 4 літри

Приготування:

  • Свіжі вишні не миємо водою. Так, втратиться вся мікрофлора на поверхні ягід, яка сприяє бродінню.
  • Засипте ягоди в бутель або інший спеціальний посуд.
  • Підготуйте з води та цукру сироп: розігрійте інгредієнти в каструлі так, щоб цукор повністю розійшовся. Отриманим сиропом залийте вишні в бутлі.
  • Вінце бутля зав’яжіть шматком чистої марлі складеної в кілька шарів і залишіть бродити днів на 45 – 50 днів.
  • Якщо віддаєте перевагу вишнякові з терпким присмаком, кісточки з вишень не видаляйте.
  • Приготовлений таким чином вишняк виходить досить міцним і солодким, якщо ж ви бажаєте, щоб він вийшов менш міцним, варіть сироп не з трьох кілограмів цукру, а з півтора. Шляхом варіювання його кількості, варіюється відповідно і міцність напою.

Смачного!