Універсальна заготовка за зиму: готуємо смачні в'ялені помідори – це простіше ніж вам здається

22 серпня 2023, 19:40
Читать новость на русском

Джерело:

kwestia smaku

Домашні в'ялені помідори мають неймовірний смак та аромат. І хоча така консервація тільки здобуває популярність в Україні – ці помідори точно варто спробувати кожному.

Головний секрет цієї страви – правильний сорт помідорів. Вони повинні бути з мініумом насіння та не мати багато води. Якщо ви любитель домашньої консервації, то такий рецепт вам точно знадобиться.

Цікаво Соковитий курячий фарш з улюбленими овочами: готуємо запіканку за простим рецептом

Рецепт в'ялених помідорів

  • Час: 2 години
  • Порцій: 4
Інгредієнти:
– близько 3 кілограмів невеликих помідорів;
– морська сіль до смаку;
– кілька зубчиків часнику;
– свіжа зелень (наприклад, 3 гілочки орегано, чебрецю, базиліка, розмарину);
– за бажанням – 1/3 банки каперсів в розсолі;
– 1,5 літра рослинної олії, наприклад, соняшникової (частину можна замінити оливковою);
– 2 – 3 столові ложки оцту.

Приготування:

  • Помідори помийте, обсушіть, розріжте уздовж на половинки і виріжте плодоніжки. Посипте сіллю та помістіть у сушарку або на деко.
  • Сушіть помідори в сушарці приблизно 15 – 16 годин, залежно від розміру та типу обладнання.
  • У духовці помідори слід сушити при максимально низькій температурі. У залежності від типу вашої духовки температура не має перевищувати 80 градусів.
  • Обов'язково має бути увімкнена конвекція впродовж 8 годин (час від часу випускайте пар з духовки). Час запікання буде залежати від особливостей духовки, але перш за все від кількості помідорів і їх соковитості.
  • Вони повинні залишитися трохи м'ясистими, але водночас повністю висохнути.
  • Готові помідори викладіть в миску, додайте зелень, відціджені каперси (якщо їх використовуєте), очищені та розрізані навпіл зубчики часнику та оцет.
  • Акуратно все з'єднайте та почекайте кілька хвилин.
  • Потім розкладіть по банках, заповнюючи їх приблизно на 2/3 об'єму.
  • Розігрійте олію (вона повинно бути гарячою, але не кипіти і не шипіти, щоб зелені листочки трав не потемніли).
  • Залийте всі помідори гарячою олією.
  • Закрийте їх кришками, переверніть догори дном та обгорніть пледом.
  • Залиште на ніч для охолодження.
  • Потім переверніть і поставте в комору.

Якщо у вас є ще помідори і ви не знаєте, що з ними робити, скористайтеся цими рецептами.