Для приготування закруток з помідорів потрібні найпростіші інгредієнти – різнокольоровий перець, кабачок, перець і помідори. Це чудові ідеї для консервації на зиму.

Так смачно Суп, салат чи хот-дог, або як смачно нагодувати сім'ю за лічені хвилини

Рецепт лечо з помідорів

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Приготування:

  • Всі овочі ретельно вимийте. Перець очистіть від насіння і наріжте великими кубиками.
  • Кабачки розділіть на півмісяці.
  • Помідори ошпарте, очистіть від шкірки, потім наріжте на восьмі частини.
  • Цибулю очистіть і подрібніть.
  • Розігрійте олію у великій каструлі. Викладіть цибулю. Почекайте, поки вона стане прозорою, потім додайте перець, цукіні і помідори.
  • Посипте овочі сіллю, щоб вони швидше пустили сік. Перемішайте.
  • Додайте перець і паприку. Варіть овочі близько 15 хвилин, поки вони не стануть м'якими і не утвориться густий томатний соус.
  • Розкладіть лечо по банках. Зверху на кожну полийте по столовій ложці олії. Переверніть. Пастеризуйте їх протягом 15 хвилин у каструлі.

Рецепт салату з помідорів на зиму

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Приготування:

  • Цибулю очистіть і наріжте кружальцями.
  • Помідори ретельно вимийте і наріжте також кружальцями (кінчики помідорів викиньте).
  • У каструлі приготуйте маринад: налийте літр води, оцет, сіль, цукор, 5 лаврових листків, 9 зерен запашного перцю і 18 зерен перцю. Інгредієнти ретельно перемішати і закип'ятіть.
  • У ошпарені банки викладіть кілька шарів помідорів і перемішати їх з цибулею (салат повинен бути приблизно на 1 сантиметр нижче верху банки).
  • У кожну банку покладіть шматочок лаврового листа, зернятко запашного перцю і 2 зерна перцю з розсолу.
  • Потім розсіл розлийте по банках і полийте зверху столовою ложкою олії.
  • Закрийте банки і пастеризуйте їх в киплячій воді близько 5 хвилин.
  • Вийміть пастеризовані банки з каструлі і дайте охолонути.
  • Охолоджені банки з салатом з помідорів зберігайте в прохолодному і темному місці.

Рецепт соусу з помідорів та паприки

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Приготування:

  • Помідори обдайте окропом, очистіть від шкірки, наріжте і разом з соком помістіть в каструлю.
  • Додайте 1/3 чайної ложки цукру і варіть на повільному вогні.
  • Перець і перець чилі очистіть від насіння і насіннєвих гнізд, поріжте і додайте до помідорів.
  • Часник дрібно наріжте або видавіть через прес і додайте до помідорів.
  • Приправте рештою цукру, сіллю та перцем і варіть, поки помідори не розваряться, а соус частково не випарується.
  • Все перемішайте блендером, розкладіть по банках, закупорте і пастеризуйте приблизно 15 хвилин.