Пиріг "Невидимка" з яблуками – ідеальна випічка вихідного дня
16 вересня 2023,
09:23
Читать новость на русском
Джерело:
Таті ЧудноваЯкщо ви ще не куштували цей яблучний пиріг - саме час його приготувати. А назва говорить сама за себе - він надзвичайно швидко зникає з тарілки.
Пиріг "Невидимка" з яблуками – популярний варіант домашньої випічки з великою кількістю фруктів, приємною ноткою лимона та хрумкою скоринкою. Він швидкий та легкий у приготуванні, а смак – неймовірний.
Читайте також Смачно та збалансовано: чим наповнити ланч бокс у школу та на роботу
Під час приготування тісто перетворюється у крем з яблуками, що надає домашній випічці особливого смаку та аромату. Бюджетний десерт до чаю чи кави, точно не залишить вас без приємних вражень.
Рецепт яблучного пирога "Невидимка"
- Час: 60 хвилин
- Порції: 6
– 700 грамів яблук;
– 2 столові ложки лимонного соку;
– 2 яйця;
– 50 грамів цукру;
– 1 пакетик ванільного цукру;
– дрібка солі;
– 100 грамів молока;
– 30 грамів вершкового масла;
– 80 грамів борошна;
– 7 грамів розпушувача для тіста.
Приготування:
- Яблука очищаємо та вирізаємо серединку. Нарізаємо на тоненькі слайси. Поливаємо лимонним соком.
- Яйця, цукор, ванільний цукор, сіль збиваємо до світлої піни. Додаємо молоко, розтоплене масло, просіяне борошно та розпушувач. Перемішуємо до однорідності.
- Додаємо до тіста яблука та добре перемішуємо, щоб кожна скибка яблука була окутана тістом. Перекладаємо масу до форми для запікання, вирівнюємо та присипаємо мигдалевими пластівцями.
- Випікаємо в духовці при 180 градусах 50 – 60 хвилин, все залежить від потужності духовки. Якщо підгорає верх, накрийте його фольгою.
- Після запікання дайте трохи охолонути. Теплий пиріг буде дуже смачний з морозивом, а холодний самостійно. На смак він наче яблука з заварним кремом.
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати дієтичну галету з грушею.