Не одним бограчем: як приготувати традиційний суп Закарпаття – пасуля підбивана
Джерело:
Автентичні смаки УкраїниУкраїнське Закарпаття славиться своєю кухнею, тут зібрано стільки смаколиків. Як приготувати традиційний суп і на один момент перенестися у цей дивовижний край?
Пасуля підбивана – традиційний суп закарпатської кухні. Пасулею тут іменують квасолю, яка і є головним інгредієнтом у цій страві. Ще сюди обов'язково додають молоко.
До теми Хрусткі наче щойно з упаковки: готуємо чипси у духовці чи мікрохвильовці – два рецепти
Рецепт пасуля підбивана
- Час: 1 година + час на замочування
- Порцій: 4
– 400 грамів квасолі;
– 150 мілілітрів молока;
– 200 грамів сметани;
– 4 столові ложки борошна;
– 300 грамів копченого м’яса або пікниця;
– лавровий лист, сіль та перець до смаку.
Приготування:
- Квасолю переберіть та напередодні замочіть у воді (найкраще на всю ніч).
- Висипте квасолю у каструлю, помістіть туди кілька листочків лаврового листа та поставте варити.
- Незадовго до готовності додайте нарізану пікницю або копчене м'ясо.
- Для підбивки змішайте молоко, сметану та борошно.
- Доведіть квасолю до повної готовності.
- Влийте у бульйон підбивку.
- Ретельно помішуйте суп, щоб не утворилися грудочки.
- Доведіть його до кипіння.
- Вкінці додайте сіль та перець до смаку. Страва готова!
Які ще страви відомі на Закарпатті
Гуляш, який складається з декількох видів м'яса і овочів широко відомий на Закарпатті. Сюди ще додають солодкий перець, цибулю, картоплю та томати.
Бограч – наваристий суп родом із Закарпаття. Його готують з різних видів м'яса, овочів та обов'язково з використанням копченої паприки. Великою популярністю користується і токан – так називають кашу з кукурудзяного борошна в Закарпатті.
Чому так трапляється: дізнайтеся причину, чому розпалися млинці на пательні.