Часниково-сирний багет – проста страва з доступних інгредієнтів

5 травня 2023, 12:47
Читать новость на русском

Ця закуска дуже схожа до традиційної запіканки, яка така популярна в польській кухні. В Польщі їх продають на кожному кроці, як місцеву вуличну їжу.

Часниково-сирний багет – це велика гаряча канапка, яку ви без перебільшення приготуєте за лічені хвилини. Така закуска чудово підійде як для швидкого сніданку, так і для перекусу.

Читайте також Як організувати ідеальний пікнік: рецепти з курятини на будь-який смак

Оскільки інгредієнти до страви доступні, її можна готувати хоч не щодня. Настільки смачної закуски ви ще не куштували – це справжня смакота!

Рецепт часниково-сирного багета

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 2
Інгредієнти:
 – 1 багет;
 – 3 – 4 головки часнику;
 – 150 грамів сиру;
 – пучок петрушки;
 – 30 грамів вершкового масла;
 – по 1/4 чайні ложки солі і меленого перцю;
 – оливкова олія.

Приготування:

  • ️Надрізаємо часник зверху, кладемо на фольгу, поливаємо оливковою олією, солимо і перчимо.
  • Запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці близько 40 хвилин. Виймаємо і охолоджуємо.
  • ️Нарізаємо петрушку, з'єднуємо її з м'яким маслом, натертим сиром і запеченим м'яким часником, добре перемішуємо.
  • ️Розрізаємо навпіл багет і змащуємо начинкою, запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці до легкої золотистості 25 хвилин.

Смачного!