Так вареники точно не злипнуться і не розваляться: рецепт найкращого заварного тіста

7 лютого 2024, 18:33
Читать новость на русском

Джерело:

yuliia.senych

Багато українських родин мають власний рецепт вареників. Однак не всі роблять їх на заварному тісті.

І дарма, адже такі вареники не злипаються і не розвалюються. Щоб переконатися, скористайтеся цим рецептом.

Буде смачно Улюблена страва всіх чоловіків: готуємо крученики з начинкою у сметані

Вареники з картоплею та грибами

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 400 грамів борошна;
– 200 мілілітрів окропу;
– 3 столові ложки олії;
– 0,5 чайної ложки солі.

Начинка:
– 250 грамів картопляного пюре;
– 80 грамів печериць;
– смажена цибуля.

Приготування:

  1.  До просіяного борошна додайте сіль та олію. Далі влийте окріп і швидко замісіть тісто. Спочатку використовуйте ложку, а потім – руки. Загорніть готове тісто в харчову плівку та залиште на 20 – 30 хвилин.
  2. Тим часом змішайте інгредієнти для начинки – пюре, подрібнені та обсмажені гриби та цибулю.
  3. Розкачайте тісто в тонкий пласт та виріжте склянкою кружечки.
  4. На кожен покладіть по столовій ложці начинки та гарно заліпіть. Викладайте вареники на присипану борошном дошку.
  5. Орієнтовно 2 літри води посоліть та доведіть до кипіння. Відправте в каструлю вареники та варіть, помішуючи, поки вони не повипливають на поверхню. Через 3 – 5 хвилин вимкніть вогонь.
  6. Викладіть вареники у глибоку тарілку, полийте олією з підсмаженим салом та подавайте.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати ідеальну італійську закуску – чіполе тонато.