Щавель має не лише особливий кулінарний смак, а й багато корисних властивостей. Не дивно, що цей інгредієнт здобув популярність в українській кухні.

Цікаво Ніхто не встоїть: готуємо апетитний салат з молодих кабачків

Для того, щоб насолоджуватися рідкими стравами з цим інгредієнтом, не потрібно довго клопотатися на кухні. Виявляється, є рецепт, який не передбачає навіть додаткових інгредієнтів!

Як заготувати щавель на зиму

Усе, що вам потрібно, це щавель та вода. І все! Та й алгоритм дій навряд чи для когось буде складним.

Щавель миємо та викладаємо на паперові рушники. Він повинен добре обсохнути. Після цього дрібно його нарізаємо та щільно утрамбовуємо у чисту банку.

Після цього потрібно лише залити в банку холодну кип'ячену воду та закрити кришкою. І все! Не потрібно ані цукру, ані солі, ані стерилізації.

Як тоді щавель зберігається? Все просто – завдяки власній кислоті, яка міститься у зелені.