À la meunièreце спосіб смаження, коли м'ясо чи рибу поливають гарячою олією (у нашому випадку – вершковим маслом), розповідає Володимир Ярославський. Лосось, приготований за цією технікою, виходить просто чудовий!

Читайте також Куряча тушка: яку торговельну марку обрати – незалежне тестування

Лосось а-ля меньєр: правила приготування

Мені дуже смачно з соусом тартар та картопляним пюре, а ось лимон насправді не дуже люблю,
– зізнається шеф-кухар.

Володимир Ярославський поділився секретами смаження лосося. Ось вони:

  • Головне – сама риба: це має бути філе на шкірі без луски. У процесі приготування шкіра стане апетитно хрумкою.
  • Посоліть рибу перед смаженням.
  • Обов'язково зробіть надрізи на шкірі.


Приготування лосося / Фото Володимира Ярославського

Готуємо стейк лосося

  1. Ретельно розігрійте сковорідку з олією.
  1. Викладіть шматок риби шкірою донизу й одразу притримайте стейк пальцями до поверхні на 15 – 20 секунд. Так шкірка не згорнеться та рівномірно просмажиться.


Приготування лосося / Фото Володимира Ярославського

  1. Коли шкірка вкриється легкою скоринкою, додайте шматочок вершкового масла.


Приготування лосося / Фото Володимира Ярославського

  1. Порада: Будьте обережні з температурою, щоб масло не пересмажилося – може гірчити.


Приготування лосося / Фото Володимира Ярославського

  1. Нахиліть сковорідку та за допомогою ложки, інтенсивно поливайте філе зверху гарячим жиром, що піниться.


Приготування лосося / Фото Володимира Ярославського

  1. Процес приготування триває 4 – 5 хвилин, аж до поки стейк не буде готовий (прожарка медіум). Готово!


Приготування лосося / Фото Володимира Ярославського

️Лосося безпечно вживати сирим – як і в суші. Його необхідно не досмажувати – тоді він соковитий та ніжний. Але він має бути не холодним, а теплим усередині. Моя улюблена прожарка – медіум. Можна робити трохи вище – медіум вел (майже просмажений),
– розповів Ярославський.


Приготування лосося / Фото Володимира Ярославського

  1. За допомогою паперового рушника перекладіть стейк лосося на тарілку шкірою догори – так вона залишиться хрумкою.