À la meunière – це спосіб смаження, коли м'ясо чи рибу поливають гарячою олією (у нашому випадку – вершковим маслом), розповідає Володимир Ярославський. Лосось, приготований за цією технікою, виходить просто чудовий!
Читайте також Куряча тушка: яку торговельну марку обрати – незалежне тестування
Лосось а-ля меньєр: правила приготування
Мені дуже смачно з соусом тартар та картопляним пюре, а ось лимон насправді не дуже люблю,
– зізнається шеф-кухар.
Володимир Ярославський поділився секретами смаження лосося. Ось вони:
- Головне – сама риба: це має бути філе на шкірі без луски. У процесі приготування шкіра стане апетитно хрумкою.
- Посоліть рибу перед смаженням.
- Обов'язково зробіть надрізи на шкірі.
Приготування лосося / Фото Володимира Ярославського
Готуємо стейк лосося
- Ретельно розігрійте сковорідку з олією.
- Викладіть шматок риби шкірою донизу й одразу притримайте стейк пальцями до поверхні на 15 – 20 секунд. Так шкірка не згорнеться та рівномірно просмажиться.
Приготування лосося / Фото Володимира Ярославського
- Коли шкірка вкриється легкою скоринкою, додайте шматочок вершкового масла.
Приготування лосося / Фото Володимира Ярославського
- Порада: Будьте обережні з температурою, щоб масло не пересмажилося – може гірчити.
Приготування лосося / Фото Володимира Ярославського
- Нахиліть сковорідку та за допомогою ложки, інтенсивно поливайте філе зверху гарячим жиром, що піниться.
Приготування лосося / Фото Володимира Ярославського
- Процес приготування триває 4 – 5 хвилин, аж до поки стейк не буде готовий (прожарка медіум). Готово!
Приготування лосося / Фото Володимира Ярославського
️Лосося безпечно вживати сирим – як і в суші. Його необхідно не досмажувати – тоді він соковитий та ніжний. Але він має бути не холодним, а теплим усередині. Моя улюблена прожарка – медіум. Можна робити трохи вище – медіум вел (майже просмажений),
– розповів Ярославський.
Приготування лосося / Фото Володимира Ярославського
- За допомогою паперового рушника перекладіть стейк лосося на тарілку шкірою догори – так вона залишиться хрумкою.