Ніжний сир і вершки прекрасно поєднуються з броколі та цвітною капустою, а чорний перець додає їм необхідної пікантності. Після одного шматка цієї страви ви будете готувати запіканку дуже часто.

Читайте Чим снідати влітку: 3 рецепти апетитних страв для гарного початку дня

Рецепт запіканки з цвітною капустою та броколі

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4

Наближається сезон / Фото Сайт Євгена Клопотенка

Приготування:

  • З броколі та цвітної капусти відріжте нижні частини, а самі капустини розберіть на суцвіття.
  • Бланшуйте овочі в киплячій воді 1 – 1,5 хвилини.
  • Згодом викиньте на друшляк чи сито та негайно промийте крижаною водою.
  • Сир натріть на терці, відокремте половину та посипте суцвіття.
  • У мисці з'єднайте вершки, яйця, додайте трохи солі та меленого перцю. Все акуратно перемішайте вінчиком.
  • Форму для запікання змастіть маслом і рівномірно розподіліть нею суцвіття капустин, посипте свіжомеленим чорним перцем.
  • Залийте суцвіття сирною сумішшю і зверху засипте ще тертим сиром. Додайте до запіканки арахіс і запікайте в духовці з температурою 180 градусів протягом 20 – 25 хвилин.

Якщо хочете зекономити час на стояння біля плити, спробуйте приготувати обід чи вечерю за 15 хвилин – рецепт пасти з песто.