Укр Рус
30 травня, 20:15
2

Використовуємо броколі та цвітну капусту: рецепт літньої страви від Євгена Клопотенка

Наближається пора, коли броколі та цвітну капусту можна зірвати на грядці чи придбати на фермерському ринку. Приготуйте смачну та поживну запіканку від Євгена Клопотенка.

Ніжний сир і вершки прекрасно поєднуються з броколі та цвітною капустою, а чорний перець додає їм необхідної пікантності. Після одного шматка цієї страви ви будете готувати запіканку дуже часто.

Читайте Чим снідати влітку: 3 рецепти апетитних страв для гарного початку дня

Рецепт запіканки з цвітною капустою та броколі

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4

Наближається сезон / Фото Сайт Євгена Клопотенка

Інгредієнти:
– 300 грамів броколі;
– 300 грамів цвітної капусти;
– 300 мілілітрів вершків;
– 3 яйця;
– 100 грамів арахісу;
– 180 – 200 грамів сиру;
– 20 грамів вершкового масла;
– сіль та перець до смаку.

Приготування:

  • З броколі та цвітної капусти відріжте нижні частини, а самі капустини розберіть на суцвіття.
  • Бланшуйте овочі в киплячій воді 1 – 1,5 хвилини.
  • Згодом викиньте на друшляк чи сито та негайно промийте крижаною водою.
  • Сир натріть на терці, відокремте половину та посипте суцвіття.
  • У мисці з'єднайте вершки, яйця, додайте трохи солі та меленого перцю. Все акуратно перемішайте вінчиком.
  • Форму для запікання змастіть маслом і рівномірно розподіліть нею суцвіття капустин, посипте свіжомеленим чорним перцем.
  • Залийте суцвіття сирною сумішшю і зверху засипте ще тертим сиром. Додайте до запіканки арахіс і запікайте в духовці з температурою 180 градусів протягом 20 – 25 хвилин.

Якщо хочете зекономити час на стояння біля плити, спробуйте приготувати обід чи вечерю за 15 хвилин – рецепт пасти з песто.