В осені помаранчевий смак: що приготувати з гарбуза – нетипова добірка страв

5 вересня 2023, 18:05
Читать новость на русском

Джерело:

fajne gotowanie

З початком осені кухня отримує особливий подарунок природи – гарбуз. Цей продукт є витонченим інгредієнтом для безлічі смачних страв та підкреслює найкращі смаки цього чарівного сезону.

Осінь дарує можливість вирушити у захоплюючу кулінарну подорож та познайомимось із чудовим світом гарбуза та його варіантами в приготуванні. Познайомтеся із трьома креативними рецептами, що дозволять вам витягнути максимум смаку із цього осіннього скарбу.

Не пропустіть Цікаві факти про сосиски та оригінальні страви з ними, які варто спробувати

Салат з гарбуза

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4

Особливий салат / Фото fajnegotowanie

Інгредієнти:
– 400 грамів гарбуза;
– 75 мілілітрів оливкової олії;
– 2 столові ложки меду;
– 15 грамів чебрецю;
– 5 свіжих інжирів;
– 2 столові ложки лимонного соку;
– 30 мілілітрів яблучного оцету;
– 250 грамів руколи;
– 100 грамів фети;
– 85 грамів гранати;
– спеції: сіль, перець, прованські трави.

Приготування:

  • Гарбуз помийте і наріжте скибочками.
  • На деку змішайте гарбуз, 2 столові ложки оливкової олії, мед, чебрець і щедру щіпку солі.
  • Перекладіть в духовку і запікайте 20 хвилин.
  • Вийміть з духовки, додайте інжир і перемішайте. Поставте в духовку і запікайте ще 10-15 хвилин, поки інжир не закарамелізується.
  • У мисці змішайте решту оливкової олії, лимонний сік, яблучний оцет, прованські трави, щіпку солі та перцю.
  • Киньте руколу у велику миску та посипте запеченим гарбузом та інжиром. Зверху покришіть фету і посипте зернами граната.
  • Подавайте із заправкою.

Рецепт курки з гарбузом

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Просто насолода / Фото fajne gotowanie

Інгредієнти:
– 400 грамів курячих грудок без шкіри;
– 450 грамів гарбуза;
– 10 великих шампіньйонів;
– 1 цибуля;
– 30 грамів борошна;
– 4 столові ложки оливкової олії;
– пів склянки вершки 30%;
– 500 грамів курячого бульйону;
– спеції: сіль, перець, свіжа петрушка до смаку.

Приготування:

  • Курячу грудку очистіть, помийте і наріжте тонкими скибочками. Приправте м’ясо до смаку сіллю і перцем.
  • Потім обваляйте м'ясо в пшеничному борошні.
  • Наріжте кубиками гарбуз. Печериці наріжте пластинками. Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками.
  • Розігрійте одну столову ложку олії в каструлі і обсмажте курку з кожного боку приблизно по 2 хвилини до злегка золотистого кольору. Після закінчення цього часу вийміть курку на тарілку.
  • Потім налийте в каструлю ще одну столову ложку олії, додайте гриби та цибулю та обсмажуйте на сильному вогні приблизно 2 хвилини. Потім прибрати продукти в окрему тарілку.
  • Додайте в сковороду ще одну столову ложку олії, всипте туди шматки гарбуза і додайте щіпку солі. Смажте гарбуз приблизно 3 хвилини.
  • Після закінчення цього часу додайте в каструлю обсмажене куряче філе.
  • Гарячий бульйон влийте в каструлю з гарбузом і доведіть до кипіння. Варіть гарбуз на середньому вогні приблизно 3 хвилини.
  • Додайте в каструлю з гарбузом вершки і перемішайте.
  • Потім додайте гриби з цибулею і готуйте без кришки близько хвилини.
  • Готову курку з гарбузом і грибами подавайте з улюбленими гарнірами (наприклад, картоплею або рисом).

Рецепт пирога з гарбузом та яблука

  • Час: 1 година 20 хвилин
  • Порцій: 4

Особливий десерт / Фото fajne gotowanie

Інгредієнти:
– 300 грамів борошна;
– 150 грамів цукру;
– 180 мілілітрів натурального йогурту;
– 4 яйця;
– 150 грамів вершкового масла;
– 300 грамів яблук;
– 400 грамів гарбуза;
– 2 чайні ложки розпушувача;
– спеції: кориця, ванільний цукор до смаку.

Приготування:

  • Вершкове масло розтопіть в каструлі і залиште остигати.
  • У мисці збийте міксером яйця з додаванням цукру.
  • Потім до яєчної суміші додайте частину борошна, розтоплене масло, йогурт, 2 чайні ложки розпушувача та 2 чайні ложки ванільного цукру. Інгредієнти ретельно перемішати міксером.
  • Потім в масу порціями всипте борошно, що залишилося, продовжуйте перемішувати масу.
  • Гарбуз розріжте навпіл, очистіть від насіння і волокнистих частин, ретельно вимийте і очистіть від шкірки.
  • Очищений гарбуз натріть на крупній тертці.
  • Додати в тісто гарбуз і ретельно перемішайте ложкою.
  • Деко застеліть папером для випічки і викладіть в нього гарбузовий пиріг.
  • Яблука помийте, очистіть від шкірки, видаліть серцевину і наріжте скибочками товщиною близько 5 міліметрів.
  • Поверх тіста розкладіть скибочки яблук і трохи посипте корицею.
  • Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 50 хвилин (до сухої зубочистки).
  • Спечений пиріг слід вийняти з духовки і залишити, щоб охолонув.

Для смачного осіннього обіду приготуйте запашний борщ з карасями.