Відпочити від свят: готуємо вершково-часникову курочку

6 травня 2024, 23:55
Читать новость на русском

Джерело:

ВВС Food

Святковий стіл  – це не тільки радість від зустрічі з найближчими, а й неабияке навантаження на організм. У дні після свят хочеться чогось легкого, і тут завжди стане у пригоді легкий рецепт курочки.

Ця курочка цінна ще й тим, що не потребує додатково гарніру. Ідеальна подача – це трішки сезонних овочів та хрусткий хліб.

Читайте також Рецепт, який завжди вдається: готуємо хачапурі за 15 хвилин, як зірковий суддя "МастерШеф"

Рецепт вершково-часникової курочки

Час: 40 хвилин

Порцій: 4

Інгредієнти:

– 2 столові ложки вершкового масла;
– 4 курячих філе
;
– 4 подрібнені зубчики часнику;
– 1,5 столові ложки борошна;
– 400 мілілітрів гарячого овочевого бульйону;
– 300 мілілітрів подійних вершків;
1 столова ложка яблучного оцту;
– 15 грамів дрібно нарізаної петрушки;

– сіль та перець до смаку.

Приготування:

  1. Розігріваємо духовку до 200 градусів.
  2. У великій сковороді топимо ложку вершкового масла та обсмажуємо на середньому вогні поперчену та посолену курку по 3 – 4 хвилин з кожної сторони. Перекладаємо м'ясо на тарілку.
  3. Зменшуємо вогонь до мінімального та топимо залишки вершкового масла. Хвилину обсмажуємо часник. Додаємо борошно та активно помішуємо. Наливаємо бульйон, вершки та оцет у сковороду та перемішуємо.
  4. Доводимо соус до кипіння та варимо 2 хвилини. Знімаємо з вогню, додаємо половину петрушки.
  5. Кладемо курку у соус та випікаємо 25 хвилин.
  6. Після приготування треба дати страві відпочити 5 хвилин.
  7. Посипаємо петрушкою та подаємо з овочами або іншими додатками.

Смачного!

Це треба знати: що робити із залишками паски після свят.