Його обов'язково готують на Галичині: старовинний рецепт соковитого шпондера
15 квітня 2024,
10:11
Читать новость на русском
Джерело:
food obozrevatelШпондер – традиційна українська страва, яка походить з західних регіонів України. Це підчеревок, який готують в маринаді зі спеціями та прянощами.
Є кілька особливих м'ясних страв, які мають бути на столі у кожної порядної галицької родини. Це ковбаса, шинка, ну і, звичайно, шпондер.
Цікаво Користь у кожному шматочку: 5 ідей казкових сніданків із морепродуктами
Шпондер на Великдень
- Час: 2 години
- Порцій: 4
– 1 кілограм підчеревини;
– 2 літри води;
– 7 столових ложок оцту;
– 100 грамів солі;
– 2 лаврових листи;
– 2 – 3 чайні ложки чорного перцю горошком;
– 4 штуки перцю духмяного;
– перець гострий до смаку;
– перець білий мелений до смаку;
– кріп сушений до смаку;
– часник до смаку.
Приготування:
- Шпондер ретельно промиваємо та висушуємо за допомогою паперових серветок.
- На цьому етапі не додаємо ні солі, ні перцю.
- Заливаємо у велику каструлю два літри води і ставимо на вогонь.
- Вводимо в воду сім столових ложок оцту.
- У маринад вкидаємо сіль, лавровий лист та інші спеції з переліку.
- Занурюємо підчеревок у маринад, дочекаємося закипання і варимо 40 хвилин після того, як вода закипіла.
- По завершенні 40 хвилин вимикаємо плиту і залишаємо каструлю з підчеревком охолоджуватися до кімнатної температури.
- Після повного охолодження дістаємо шпондер з маринаду і кладемо на паперові рушники, щоб зайва вода вбралася.
- Обсипаємо підчеревок з усіх боків спеціями та ароматними травами, щільно загортаємо в харчову плівку та кладемо в холодильник на декілька днів для маринування.
- Перед подачею нарізаємо маринований шпондер на тонкі шматочки та подаємо до столу.