Не знаєте, як запекти скумбрію? Ми дібрали п'ять простих варіантів, які допоможуть зробити зі звичайної риби справжній кулінарний шедевр.

Читайте також Українські деруни з курятиною: ділимося традиційним рецептом

Як розробити скумбрію – покрокова інструкція

  • Не розморожуйте її повністю, так буде легше працювати з рибою;
  • Промиваємо її під проточною водою;
  • Розрізаємо черевце, дістаємо нутрощі та знімаємо чорну плівку;
  • Відрізаємо вздовж хребта філе з обидвох боків;
  • Знову промиваємо її під проточною водою, протираємо паперовими рушниками.

Тепер можна переходити до приготування скумбрії.

Варіант 1

Приготування:

  • Скумбрію викладаємо на пергамент, щедро солимо.
  • Скроплюємо лимонним соком, накриваємо шматочками лимона і запікаємо.
  • Запікаємо рибу 25 – 35 хвилин при температурі 180 градусів.

Варіант 2

Приготування:

  • Скумбрію викладаємо на пергамент, щедро солимо.
  • Скроплюємо лимонним соком, додаємо гірчицю в зернах і накриваємо шматочками лимона. Запікаємо в духовці.
  • Запікаємо рибу 25 – 35 хвилин при температурі 180 градусів.

Варіант 3

Приготування:

  • Скумбрію викладаємо на пергамент, щедро солимо.
  • Додаємо тоненькі скибки цибулі та накриваємо шматочками лимона і запікаємо.
  • Запікаємо рибу 25 – 35 хвилин при температурі 180 градусів.

Варіант 4

Приготування:

  • Скумбрію маринуємо 30 хвилин у соєвому соусі змішаному з лимонним соком (1:1).
  • Викладаємо на деко та запікаємо в духовці.
  • Запікаємо рибу 25 – 35 хвилин при температурі 180 градусів.

Варіант 5

Приготування:

  • Скумбрію викладаємо на деко, скроплюємо лимонним соком та щедро солимо.
  • Накриваємо гілочкою розмарину та відправляємо в духовку.
  • Запікаємо рибу 25 – 35 хвилин при температурі 180 градусів.

Смачного!