Ваші рідні будуть в захваті: готуємо неймовірну шоколадну паску – відеорецепт Лілії Цвіт
21 квітня 2024,
16:06
Читать новость на русском
Джерело:
Лілія ЦвітЯкщо хочете здивувати рідних на Великдень, приготуйте шоколадну паску. З цим рецептом від відомої кулінарки Лілії Цвіт усе точно вдасться.
Така паска печеться дуже просто. Вам не потрібно буде витрачати багато часу.
Варто спробувати Основа весняного меню: 3 швидкі страви з морепродуктів
Шоколадна паска – рецепт Лілії Цвіт
- Час: 3 години 20 хвилин
- Порцій: 8
– 500 мілілітрів молока 2,5%;
– 50 грамів сухих дріжджів;
– 1 склянка цукру;
– 24 грами ванільного цукру;
– 2 яйця;
– 4 склянки борошна;
– 100 грамів какао;
– 100 грамів шоколаду;
– 100 грамів кисломолочного сиру;
– 100 грамів родзинок;
– 50 грамів олії.
Для глазурі:
– 100 грамів чорного шоколаду;
– 2 столові ложки молока 2,5%;
– декоративна посипка. Друзі вирішили зробити сюрприз і прийшли у гості без попередження? Будьте готові до будь-якої несподіванки разом із ТМ "Водний Світ". Морепродукти бренду не тільки смачні, а й корисні, адже містять вітаміни, мінерали, Омега-3 та рибний білок. Вони обов’язково припадуть до душі навіть затятим гурманам.
Приготування:
- Розчиніть дріжджі у теплому молоці, після чого додайте звичайний та ванільний цукор і ретельно перемішайте.
- Додайте 2 склянки борошна і знову добре перемішайте віничком.
- Накрийте миску рушником та поставте у тепле місце на 30 хвилин. Тим часом розтопіть шоколад.
- Додайте в тісто сир, яйця, олію, розтоплений шоколад, какао та решту борошна. Вимішайте. Тісто має бути м'яким, не тугим, не прилипати до рук.
- Додайте родзинки, вимішайте, накрийте рушником та залиште у теплому місці на 1,5 години.
- Змастіть олією форми для пасок. Заповніть їх тістом на третину. Залиште ще на 20 хвилин, щоб тісто піднялося.
- Змастіть паски збитим жовтком. Випікайте у розігрітій до 160 градусів духовці 40 – 60 хвилин, залежно від розміру паски.
- Ще гарячими вийміть паски із форм. Розтопіть залишки шоколаду з молоком та змастіть сумішшю верхівки. Прикрасьте посипкою.