Багато хто готує холодець з желатином. Проте в класичному рецепті його немає.

Варто спробувати Експериментувати краще з "Легко!": топ-3 закуски з нагетсами, які вразять смаком

Класичний рецепт холодцю

  • Час: 6 годин
  • Порцій: 10

Приготування:

  1. Налийте в каструлю воду, доведіть її до кипіння та покладіть в окріп м'ясо. Зменште вогонь і залиште на 20 – 30 хвилин, поки не утвориться пінка. Зберіть її, додайте в бульйон цибулю, моркву, лавровий лист, перець і сіль. Залиште томитися на повільному вогні 6 годин. Після цього дістаньте цибулю і варіть ще 4 години.
  2. Дістаньте з бульйону моркву. М'ясо також слід витягти та охолодити. Процідіть бульйон через марлю або сито. Розчавіть часник і додайте його в бульйон, в разі потреби посоліть. Форму для холодцю застеліть харчовою плівкою, м'ясо розберіть на шматочки.
  3. Викладіть листя петрушки на форму, зверху покладіть м'ясо. Залийте все бульйоном і поставте в холодильник. Застиглий холодець накрийте тарілкою і переверніть.