9 жовтня,
19:55
Без автоклава та інших девайсів: як приготувати тушонку зі свинини
Джерело:
Еat me fit meТушонка зі свинини є справжньою класикою осінніх закруток. Ця страва просто чудова: приготуйте будь-який гарнір, відкрийте банку з тушонкою – і смачний обід чи вечеря готові!
Є певний вид консервації, яку обожнюють практично усі. Тушонка зі свинини є однією з них. Знаючи кілька секретів, її можна приготувати без зайвих зусиль та затрат часу.
Цікаво Особливі страви з фрикадельок, які не залишаться на завтра
Рецепт тушонки зі свинини
- Час: 3 години
- Порцій: 4
– 500 грамів свинини;
– 1 чайна ложка солі;
– пів чайної ложки цукру;
– пів чайної ложки чорного перцю;
– пів чайної ложки паприки.
Приготування:
- Для початку слід обробити м'ясо — видаліть жир чи волокна.
- Поріжте м'ясо на невеликі кубики або смужки – головна умова всі шматки мають бути одинакового розміру.
- Додайте до м'яса всі спеції.
- Заповніть простерилізовані банки мясом. Робити це потрібно максимально щільно, щоб не лишилося вільного простору.
- Щільно закрийте банку кришкою.
- Поставте банку у велику каструлю і заповніть її водою так, щоб вона покривала банку на 2/3.
- Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
- Після цього зменшіть вогонь і тушіть м'ясо в банці протягом 2 – 3 годин на малому вогні.
- Після тушіння банку з тушонкою залиште її охолонути при кімнатній температурі, а потім зберігайте у прохолодному і сухому місці.