Без автоклава та інших девайсів: як приготувати тушонку зі свинини

9 жовтня 2023, 19:55
Читать новость на русском

Джерело:

Еat me fit me

Тушонка зі свинини є справжньою класикою осінніх закруток. Ця страва просто чудова: приготуйте будь-який гарнір, відкрийте банку з тушонкою – і смачний обід чи вечеря готові!

Є певний вид консервації, яку обожнюють практично усі. Тушонка зі свинини є однією з них. Знаючи кілька секретів, її можна приготувати без зайвих зусиль та затрат часу.

Цікаво Особливі страви з фрикадельок, які не залишаться на завтра

Рецепт тушонки зі свинини

  • Час: 3 години
  • Порцій: 4
Інгредієнти:
– 500 грамів свинини;
– 1 чайна ложка солі;
– пів чайної ложки цукру;
– пів чайної ложки чорного перцю;
– пів чайної ложки паприки.

Приготування:

  • Для початку слід обробити м'ясо — видаліть жир чи волокна.
  • Поріжте м'ясо на невеликі кубики або смужки – головна умова всі шматки мають бути одинакового розміру.
  • Додайте до м'яса всі спеції.
  • Заповніть простерилізовані банки мясом. Робити це потрібно максимально щільно, щоб не лишилося вільного простору.
  • Щільно закрийте банку кришкою.
  • Поставте банку у велику каструлю і заповніть її водою так, щоб вона покривала банку на 2/3.
  • Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
  • Після цього зменшіть вогонь і тушіть м'ясо в банці протягом 2 – 3 годин на малому вогні.
  • Після тушіння банку з тушонкою залиште її охолонути при кімнатній температурі, а потім зберігайте у прохолодному і сухому місці.

До зими потрібно готуватися завчасно: як приготувати капусту по-грузинськи.