Ви теж будете так робити: чому в ресторанах яйця не варять, а вимикають воду, коли закипить
Варіння яєць виглядає дуже простим, однак навіть тут є свої секрети. Деякими користуються навіть визнані шеф-кухарі!
Як варять яйця у ресторанах
Зазвичай ми варимо яйця у киплячій воді 10 хвилин або менше, розповідає Смачно 24. Усе залежить від того, який жовток хочемо отримати. Однак в ресторанах це роблять по-іншому.
Читайте також Не всі по це знають: як смачно зварити молоду кукурудзу
Яйця кладуть в холодну воду та вимикають вогонь, як тільки вода закипить. Після цього яйця тримають 10 хвилин у гарячій воді та 1 хвилину у холодній.
Що дає такий спосіб приготування
Тут весь секрет також полягає у жовтку. Якщо приготувати варені яйця у такий спосіб, то він вийде ніжним та в міру м'яким.
Спробуйте скористатися цим лайфхаком та приготувати варені яйця саме у такий спосіб. Часто господині залишаються задоволеними та надалі готують їх лише так.