Що потрібно зробити, щоб зварити рис, який не злипатиметься? Ми залюбки поділимося з вами перевіреними порадами, аби у вас більше не виникало труднощів з цим продуктом.

Читайте також Насолоджуйтесь останніми днями літа на повну: три смачні рецепти для барбекю

Як правильно відварити рис

  • Перше, що потрібно зробити – ретельно промити крупу в кількох водах, поки вона не стане прозорою. Це необхідно, щоб видалити зайвий крохмаль. Це головна причина, через яку рис злипається в процесі приготування.
  • Обирайте для приготування відповідний посуд: це має бути каструля з товстим дном або казан.
  • Рис потрібно заливати лише гарячою або киплячою водою. Холодну воду не використовуємо.

Щоб розрахувати правильну кількість води, виходячи із пропорцій скористайтеся короткими підказками:

– для довгозернистого рису – 1: 1,5-2;

– для середньозернистого – 1: 2-2,5;

– для круглозернистого – 1: 2,5-3;

– для пропареного – 1: 2;

– для коричневого – 1: 2,5-3;

– для дикого – 1: 3,5.

  • Звертайте увагу на час приготування – переварений рис швидко перетворюється на кашу.

Середній час варіння в каструлі після закипання в залежності від виду рису складає:

– білий рис – 20 хвилин;

– пропарений – 30 хвилин;

– коричневий – 40 хвилин;

– дикий – 40 – 60 хвилин.

  • У воду з рисом краще не додавати жодних приправ та спецій.
  • Завжди відварюйте рис на слабкому вогні, аби він повільно вбирав в себе вологу. Через сильний вогонь вона швидко випарується, а рис може згоріти.
  • Перемішувати рис можна лише до того, як вода закипить.

Смачного!