Як приготувати запечену молоду картоплю: легкий рецепт та корисні лайфхаки
Джерело:
marta-gotujeМолода картопля – це справжній хіт сезону, який полюбляє кожен із нас. Аби насолодитися ним на повну, потрібно знати лише декілька секретів.
Молода картопля з духовки – чудове доповнення до м'ясних і обідніх страв. У цієї страви просто неповторний смак та аромат, який точно повинен відчути кожен.
Не пропустіть Задоволення від відпочинку буде максимальним: що приготувати та не забути взяти на природу
Рецепт запеченої молодої картоплі
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Чудовий гарнір / Фото marta-gotuje
– 1 кілограм молодої картоплі;
– 2 столові ложки реп’яхової олії;
– улюблені спеції: сіль, перець, копчена паприка, кмин, розмарин, чебрець.
Приготування:
- Картоплю ретельно помийте, покладіть у каструлю, залийте водою, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин.
- Злийте, додайте в каструлю олію і спеції та ретельно перемішайте.
- Рівномірно перекладіть на деко, застелене папером для випікання, якщо залишилася олія, полийте нею картоплю. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 25 – 30 хвилин, в залежності від розміру картоплі.
Як приготувати смачну картоплю
Обирайте картоплю однакового розміру. Перед приготуванням, відсортуйте її, щоб усунути всі м’які або пошкоджені плоди.
Молоду картоплю необхідно ретельно вимити щіткою або губкою під проточною водою. Не можна використовувати для цього жодних миючих засобів.
Рецептів приготування молодої картоплі безліч. Підберіть, який найкраще підходить для вас.