Заморожування чорниці – хороший спосіб зберегти цінні харчові цінності цих ягід. Такий спосіб їх збереження означає, що вони не втрачають своїх цінних елементів і смаку.

Цікаво Як по-особливому приготувати котлети: рецепти, які сподобаються усій родині

Попередня обробка

Ретельно переберіть ягоди від листочків та плодів, які зіпсувалися. Чорницю перед заморожуванням необхідно ретельно вимити. Потім викладіть її на паперовий рушник і дайте висохнути.

Як правильно заморозити чорницю, щоб зберегти смак

Цілі ягоди

Висипте чорницю в один шар на деко, застелене паперовими рушниками, і поставте у морозилку мінімум на годину. Перекладіть заморожену чорницю в контейнер. Також ягоди чорниці можна заморозити в цукровому сиропі, щоб вони не втратили форму і смак. Просто перед тим, як помістити їх у морозилку, посипте рясно цукром. У такий спосіб краще збережеться форма, колір і аромат.

Чудова ягода / Фото unsplash

Перем'ята чорниця

Ще один спосіб заморожування ягід – розім'яти їх виделкою з додаванням цукру. Приготовані таким чином ягоди займають менше місця у морозилці. Вони ідеально підходять для приготування солодкого сніданку, як доповнення до вівсяної каші або десертів.

Скільки можна зберігати заморожену чорницю?


Заморожену чорницю можна зберігати в морозилці до 1 року.

Що робити із замороженими ягодами?

Заморожена чорниця чудово підходить як доповнення до тортів, кексів, круасанів та іншої солодкої випічки. Просто розподіліть її по поверхні сирого тіста і поставте деко в духовку.

Також ягоди можна додавати в десертах таких як, морозиво желе і коктейлі. Ними можна начинити вареники або посипати сирники.