Вибір овочів

Обираючи овочі на ринку чи в магазині, обов'язково звертайте увагу на їхній зовнішній вигляд. Вони не мають бути пошкодженими, пом'ятими. Навіть найменше пошкодження сприяє розмноженню бактерій, тож процес псуття вже не спинити.

Читайте також Що можна взяти з собою в дорогу: актуальні продукти

Не слід використовувати підгнилі овочеві обрізки для запікання чи тушкування. Ніякої користі вони не принесуть.

Зберігання овочів удома

Помідори, огірки, солодкий перець, баклажани, цукіні, кабачки та інші продукти з великим умістом води не можна зберігати в холодильнику. Вода в них при низьких температурах (3 – 9 градусів) кристалізується, і це пришвидшує їх псування.


Фото Thrifty fun

Зберігайте помідори, огірки на підвіконні або в коморі, поклавши до кошика чи паперового пакета.

Броколі та спаржа, навпаки, люблять холод. Поставте їх до склянки з водою, попередньо підрізавши (освіживши) кінчики стебел.

Свіжий листяний салат: айсберг, фризе, лоло-роса (з качаном) – можна зберігати в холодильнику, у спеціальному відділенні для овочів. Листочки, упаковані в спеціальні бокси (шпинат, рукола), також потрібно зберігати на холоді, або в посудині з кубиками льоду. Щоб повернути салату свіжість, занурте його на кілька хвилин у холодну воду. Листочки або качан уберуть потрібну їм вологу та знову стануть пружними.


Фото Quick and dirty tips

Свіжі трави: тим'ян, розмарин, кінза, базилік, петрушка, кріп – найкраще зберігаються в склянці з чистою водою. Підріжте травам кінчики стебел, поставте їх до склянки з водою, накрийте паперовим рушником і відправте на бічну полицю в холодильнику. Раз чи два на день оприскуйте трави водою. Так вони ви збережете їх свіжими протягом 5 – 10 днів.