Краще готувати одразу два: легкий домашній пиріг з яйцем та цибулькою

27 травня 2024, 10:56
Читать новость на русском

Джерело:

noviydoctor

Домашні пироги – це завжди особливий смак та спогади. Потрібно зовсім небагато, аби ця кулінарна насолода опинилася на вашому столі.

Чудова особливість цього пирога – прості інгредієнти та мінімум зусиль. Коли б ви не захотіли його приготувати, все необхідне вже точно є у вас під рукою. 

Читайте також Просто, вишукано та смачно: салат з буряка, який претендує на шедевр

Рецепт пирога з яйцем та зеленню 

Час: 1 година 20 хвилин 

Порцій: 4

Інгредієнти: 
тісто: 

– 400 мілілітрів кефіру (2,5%);
– 320 грамів борошна;
– 50 мілілітрів соняшникової олії;
– 2 яйця;
– 1 чайна ложка соди;
– по чайній ложці цукру та солі;
начинка: 
– 100 грамів свіжої зеленої цибулі;
– 6 варених яєць;
– сіль та перець до смаку. 

Приготування:

  1. Варимо 6 яєць на круто, нарізаємо дрібними кубиками або грубо натираємо. 
  2. Цибулю миємо, обсушуємо та дрібно шаткуємо. 
  3. З'єднуємо яйця та цибулю, солимо, перчимо та відставляємо. 
  4. Готуємо тісто. Збиваємо яйця з цукром та сіллю. Додаємо кефір та олію, добре збиваємо. Поступово вводимо просіяне борошно з содою. Накриваємо плівкою та даємо 20 хвилин постояти. 
  5. У форму виливаємо половину тіста. Викладаємо рівним шаром начинку та покриваємо другою половиною тіста. 
  6. Випікаємо 40 хвилин при 170 градусах, духовка повинна бути вже розігріта. 
  7. Готовий пиріг змащуємо вершковим маслом. 

Смачного!

Цю овочеву запіканку можна готувати щодня: рецепт з кабачком.