Ідеальне дріжджове тісто – ніжне, пухке, еластичне і вологе. Однак досягти такого ефекту непросто. Щоб полегшити собі життя та зберегти нерви, варто використати перевірені методи та хитрощі приготування цього тіста.

Читайте Український бренд яловичини Skott Smeat презентували на найвпливовішій виставці світу

Основні секрети вдалого дріжджового тіста

  1. Інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Молоко не може бути ні дуже холодним, ні дуже гарячим, краще його злегка підігріти.
  2. Дуже важливо приготувати хоча б базову дріжджову і цукрову закваску.
  3. Дріжджі не повинні контактувати безпосередньо з сіллю, оскільки вона перешкоджає їх росту.
  4. Тісто потрібно добре вимісити. Це потрібно робити кілька хвилин руками або кухонним міксером.
  5. Тісту потрібен час, щоб піднятися. Воно повинно збільшитися в об’ємі мінімум вдвічі.
  6. Після формування тіста у здобу дайте йому ще раз піднятися приблизно на 10 хвилин.
  7. Дріжджове тісто випікають без конвекції, зазвичай при 180 градусах.

Ароматна здоба / Фото unsplash

Чому дріжджове тісто не підіймається

Можливо, дріжджі були розчинені у занадто гарячій воді, або рідкі інгредієнти в рецепті були занадто гарячими, що призвело до загибелі дріжджів. Дріжджі повинні бути теплими – не дуже гарячими і не дуже холодними.