Як приготувати домашній квас: старовинний рецепт літнього напою

31 травня 2023, 21:35
Читать новость на русском

Джерело:

Beszamel

Освіжаючий квас – ідеальний засіб полегшити спекотні дні. Приготуйте вдома цей запашний та особливий напій, аби сонце не здавалося таким надокучливим.

З давніх часів у літній період українці полюбляють пити квас. Цей напій можна легко приготувати власноруч, потрібно лише кілька простих інгредієнтів.

Читайте Чим снідати влітку: 3 рецепти апетитних страв для гарного початку дня

Рецепт хлібного квасу

  • Час: 40 хвилин + 3 дні
  • Порцій: 6

Чудовий напій / Фото unsplash

Інгредієнти:
– 1,5 кілограма цілозернового хліба;
– 5 літрів води;
– 4 чайні ложки сухих дріжджів;
– кілька ложок цукру;
– родзинки до смаку.

Приготування:

  • Цілозерновий хліб наріжте скибочками і підсмажте в духовці.
  • Згодом грінки подрібніть, залийте 5 літрами теплої кип'яченої води та додайте дріжджі і цукор.
  • Накрийте і залиште в теплому місці на 3 дні.
  • Процідіть через дрібне сито, розлийте по пляшках та додайте трохи родзинок до смаку.
  • Закрийте і зберігайте в холодильнику (до 10 днів).

Корисно знати

Швидкість приготування квасу зазвичай залежить від температури. При підвищених градусах час приготування квасу буде мінімальним. Чим більше ви будете витримувати квас – тим більш насиченим і різким буде його смак.

Окрім прохолодного квасу, приготуйте літній лимонад без цукру – це так смачно!