Вам буде потрібен всього один інгредієнт. Обов'язково спробуйте втілити цей елементарний рецепт в життя.

Буде смачно Фантастичний манник на кефірі: бабусин рецепт з найпростіших інгредієнтів

Домашній кисломолочний сир

  • Час: 30 хвилин + 2 дні
  • Порцій: 4

Дивіться, як приготувати домашній сир: відео

Приготування:

  1. Залиште молоко в теплому місці приблизно на 2 дні. Щоб прискорити процес, можна додати чайну ложку оцту. Але краще робити за класичною рецептурою лише з молока.
  2. Потім зніміть верхній шар сметани з молока і перелийте його в баняк. Підігрійте на слабкому вогні до температури 50 градусів. Важливо не перегріти, щоб сир не вийшов гумовим.
  3. Потім вимкніть вогонь і дайте молоку охолонути буквально 10 – 15 хвилин.
  4. Процідіть сир в хустку чи марлю і залиште в підвішеному стані на ніч. З 2 літрів молока вийде приблизно 400 – 450 грамів сиру.