Елементарний рецепт до свят: приготуйте копчену курку в мультиварці
22 квітня 2024,
17:57
Читать новость на русском
Джерело:
ShubaСмачну копчену курятину не обов'язково купувати в магазині. Її цілком можна приготувати вдома.
Готувати копчену курятину можна з різних шматочків – філе, крилець, стегенець. Вам знадобляться рідкий дим та мультиварка.
Варто спробувати Основа весняного меню: 3 швидкі страви з морепродуктів
Копчена курка в мультиварці
- Час: 2 години 30 хвилин
- Порцій: 6
– 650 грамів курячого філе;
– 1 столова ложка рідкого диму;
– 3 зубчики часнику;
– 0,5 столової ложки солі;
– 0,5 чайної ложки цукру;
– 0,5 чайної ложки чорного меленого перцю.
Приготування:
- Пропустіть часник через прес, змішайте його із сіллю, цукром і перцем.
- Курятину промийте й обсушіть паперовим рушником. Гарно натріть спеціями з усіх боків. Перекладіть у рукав для запікання й поставте в холодильник на ніч (9 – 10 годин).
- У рукав з куркою додайте рідкий дим, рівномірно розподіліть його та зав'яжіть. У мультиварку налийте воду, вставте підставку чи контейнер для приготування на парі. Викладіть курятину в пакеті. Ввімкніть режим варіння на парі на 60 хвилин.
- Не відкриваючи кришки, дайте курятині полежати 30 хвилин в мультиварці в режимі підігрівання. Готову курку дістаньте з пакета, дайте охолонути до кімнатної температури, а потім поставте в холодильник.