Класичний рецепт паски на Великдень: готуємо з учасницею "МастерШеф"

18 квітня 2024, 06:28
Читать новость на русском

Джерело:

smachno.ua

Рецептів пасок є багато, але кожен хотів би, аби її смак повертав у дитинство. Якщо у вас також є такий запит, то обов'язково візьміть на озброєння цей спосіб приготування.

Учасниця першого сезону популярного кулінарного шоу Світлана Шептуха поділилася своїм рецептом паски. Вона запевняє, що з ним ваша великодня випічка не буде відрізнятися від тієї, якою в дитинстві пригощала бабуся. 

Читайте також Основа весняного меню: 3 швидкі страви з морепродуктів

Рецепт паски як у бабусі

Час: 2 години

Порцій: залежить від розміру формочок

Інгредієнти:

– 100 грамів вершкового масла;
– 150 грамів вершкового маргарину;
– 50 мілілітрів олії;
– 50 грамів кураги;
– 100 грамів родзинок;
– 950 грамів борошна;
– 7 яєць;
– 2 пакетики ванільного цукру;
– 125 грамів живих дріжджів;
– 2 яєчних жовтки;
– 750 грамів цукру;
– 50 мілілітрів горілки;
– 0,5 літра молока.

Не знаєте, що приготувати? Заморожені креветки, мідії, крабові палички – обирайте найсмачніше від ТМ "Водний Світ" – лідера на українському ринку морепродуктів. Насолоджуйтесь кулінарними експериментами, а бренд подбає про якість та бездоганний смак!

Приготування: 

  1. Нагріваємо молоко, але воно не повинно бути гарячим. Розводимо дріжджі, додаємо ванільний цукор та ставимо в тепле місце. Дріжджі повинні забродити.
  2. Окремо розтоплюємо вершкове масло і маргарин. 
  3. Розділяємо білки від жовтків. Білки ставимо у холодильник, жовтки – до решти яєць. Яйця і жовтки з'єднуємо і збиваємо.
  4. Збиті яйця додаємо в опару. Постійно помішуємо і вливаємо масло, потім – маргарин. Додаємо горілку. 
  5. Продовжуючи збивати, додаємо цукор, а потім – просіяне борошно і замішуємо тісто. Руки краще змастити олією.
  6. Тісто повинно вийти м'яким, еластичним та не прилипати до рук. 
  7. Накриваємо рушником і ставимо у тепле місце, щоб виросло у два рази. 
  8. Сухофрукти заливаємо окропом та залишаємо на 5 – 10 хвилин.
  9. Зливаємо воду, родзинки відкладаємо, а курагу дрібно нарізаємо. Сухофрукти з'єднуємо, засипаємо ванільним цукром та перемішуємо. 
  10. Коли тісто підніметься – додаємо сухофрукти. 
  11. Добре вимішуємо і ще раз ставимо у тепле місце.
  12. Розкладаємо тісто у формочки та ще раз відставляємо, щоб піднялося.
  13. Духовку краще розігрівати до 220 градусів, адже коли ви відкриєте дверцята, температура впаде до 180. 
  14. Випікаємо паску. Коли краї стануть рум'яними – перевіряємо готовність дерев'яною шпажкою.

Смачного!

Це також стане у пригоді: неймовірно простий рецепт домашньої корейки.